Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să aduci purici acasă din parc, după ce ieși cu micul patruped la plimbare. Dar iată câteva soluții bune care te ajută să scapi de purici și să ai grijă de câinele tău când îl scoți la joacă, în spațiile destinate animalelor din parcuri.

Soluțiile anti-purici din comerț

În comerț, există o mulțime de prafuri și soluții împotriva puricilor, dar ar fi indicat să nu abuzezi de ele.

Pielea câinelui este sensibilă, ca și pielea ta, și nu trebuie să folosești soluții chimice de fiecare dacă când ieși cu animalele la plimbare.

Mai bine încearcă soluțiile pe bază de plante împotriva paraziților, care sunt destul de eficiente și mult mai puțin toxice.

Cum scapi de purici cu soluții naturale

Infuzie de rozmarin sau de levănțică

La fel ca și țânțarii, puricii nu suportă plantele puternic aromatizate precum rozmarinul sau lavanda. Pune un pumn de plantă uscată la 300 ml de apă clocotită, lasă să infuzeze soluția și apoi să se răcească.

Toarnă infuzia într-un recipient cu difuzor și se pulverizează peste tot pe blana câinelui, în special pe burtă, în jurul gâtului și în jurul cozii.

Ar fi indicat să iei cu tine soluția respectivă la plimbare și să pulverizezi blana câinelui înainte să intre într-un spațiu de joacă din parc, unde pot veni alte animale infestate.

Aroma de lămâie, nesuferită pentru purici

Stoarce o lămâie într-o cană, adaugă câteva linguri de apă, doar cât să o diluezi puțin, și pune apoi zeama într-un recipient cu pulverizator.

Folosește zeama de lămâie pe toată blana câinelui sau a pisicii, deși unii dintre ei vor protesta pentru că nu tuturor animalelor le place aroma de lămâie.

Dar ea ține și puricii departe și este foarte eficientă! În loc de lămâie, mai poți încerca să folosești oțet de mere, dacă patrupedul tău suportă mirosul.

O tunsoare este bine venită

În zilele prea călduroase, dacă știi că animalul tău de companie poate aduce purici acasă, este bine să îl tunzi. Ține cont de sensibilitatea pielii, dar este bine să îi scurtezi cât de puțin blana pentru a-l deparazita mai ușor, dacă se întâmplă să se întoarcă de la plimbare cu purici.

Util este și pieptenul special care adună paraziții și ouăle lor și pe care îl găsești în magazinele de specialitate.