Iată două soluții să cureți ușor praful din casă și să îl ții cât mai departe de mese și mobilă. Le poți face singură, din ingrediente care nu sunt deloc greu de găsit. Iată prima soluție cu care poți șterge praful de pe orice suprafață, chiar și de pe vitrinele din cristal.

Oțet și coji de portocale să scapi de praful din casă

Pune câteva coji de portocale la infuzat într-un borcan mic cu oțet alb. Așteaptă două zile și strecoară soluția. Adaugă o lingură de alcool sanitar, dublează cantitatea cu apă și mai pune câteva picături din uleiurile esențiale preferate, precum cele de citrice, de trandafiri sau de eucalipt.

Uleiul esențial curăță aerul și lasă casa mai proaspătă, oferindu-ți și o stare de relaxare după ce termini curățenia. Oțetul și alcoolul degresează și curăță foarte bine tot felul de pete precum și stratul gros de praf de prin colțuri sau de pe rafturile la care ajungi mai rar. În plus, aceste două ingrediente omoară un număr mare de bacterii și combat mirosul de casă nearisită.

O soluție eficientă pentru lustruit mobila

Dacă declari război deschis prafului, nu este suficient doar să îl cureți. Trebuie să lustruiești mobila și parchetul cu soluții speciale, astfel încât suprafața lor să fie cât mai netedă și să nu mai atragă praful fin din atmosferă. Iată și o soluție pe care o poți face singură și care este destul de eficientă pentru câteva zile.

Toarnă 30 ml de apă într-un recipient cu pulverizator, adaugă 10 ml de alcool sanitar alb, 10 ml de ulei de cocos lichid și câteva picături (10 – 15) de ulei esențial de citrice sau de lămâie. Folosește o lavetă din microfibră să lustruiești mobila cu această soluție, după ce o cureți de praf. Laveta din microfibră nu lasă scame, este moale și te ajută să redai luciul mobilierului, indiferent de materialul din care este făcut.

De asemenea, aceeași soluție o poți folosi și pentru parchet, dacă vrei ca acesta să strălucească de curățenie, dar așteaptă câteva minute să se usuce bine, înainte să folosești camera respectivă.