Suntem obișnuite să primim felicitări de Ziua Internațională a Femeii pe 8 martie. Cum sărbătorești Ziua Femeii? Soții poate fac ei micul dejun, copiii ne lasă să dormim mai mult. Dăruim și ni se dăruiesc flori. Chiar dacă ar fi bine să ne simțim speciale și să fim alintate măcar puțin și în restul anului, e frumos să avem o zi dedicată pentru asta.

Cum sărbătorești Ziua Femeii: Liber la răsfăț

”Important este să te alinți și să îți faci mici plăceri, nu doar de 8 martie, ci măcar o dată la trei luni”, observă psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. Și nu ar trebui să te simți vinovată pentru că îți faci mici cadouri chiar tu însăți. ”Faptul că te bucuri de activități care îți plac sau aduc un plus de valoare poate influența pozitiv starea ta de spirit și, implicit, atitudinea ta față de cei din jur. Fiind mai relaxată sau simțindu-te mai frumoasă, ești mai răbdătoare și mai amabilă cu apropiații”, este de părere specialistul. 

Citește și: Cum poți deveni cea mai bună prietena a mamei tale

Cum sărbătorești Ziua Femeii: Sărbătoare dulce

Niciodată florile nu se vor demoda și ne va plăcea să le primim, dar și să le dăruim. Fă-ți propriile aranjamente sau dăruiește ”pui” din mica ta grădină din balcon. Vei zâmbi atât tu, cât și celelalte femei cărora le vei face un astfel de cadou. Ia-ți timp și pregătește acea rețetă care îți lăsa gura apă.

Poți face acest lucru împreună cu fiica ta, pentru ca apoi să-i aduceți și bunicii impresionând-o cu talentele culinare pe care vi le-ați însușit de la ea. Iar gătitul, mai ales într-o astfel de zi, nu ar trebui să fie o corvoadă. Puneți muzica preferată și distrați-vă împreună.

Totodată, ar putea fi un prilej de reconectare, în care să puteți sta de vorbă în timp ce prăjitura e la cuptor, iar voi beți un cappucino. Apoi, mergeți împreună la un târg de cadouri. Poți găsi chilipiruri, cercei, eșarfe, mici nimicuri care să vă bucure și să vă facă viața mai frumoasă.

Citește și: Cadouri pentru toată familia

O zi de relaxare

Când sărbătorești Ziua Femeii, poți alege să petreci o zi liniștită în care să stai cu fiica, mama sau prietenele pe canapea și să urmăriți filmele sau serialele preferate. Dacă aveți dor de ducă, puteți merge la munte sau – de ce nu? – la mare pentru a vă plimba în voie în natură. Bineînțeles, o zi de relaxare poate însemna și o vizită la un salon de înfrumusețare. De când nu ai mai făcut un tratament facial sau nu ți-ai mai coafat părul așa cum îți stă mai bine? Iar o seară în oraș cu cele mai bune prietene poate fi o încheiere bună pentru o zi dedicată ție.

Îngroapă securea războiului

Ziua Femeii poate fi un prilej bun să te împaci cu doamnele și domnișoarele cu care nu te-ai înțeles foarte bine de-a lungul anului. Poate un mic cadou și o felicitare vor îndulci inima soacrei. O zi în care să ieși cu fiica ta adolescentă în oraș ar putea detensiona relația voastră. Un telefon binevoitor dat surorii sau nașei pe care ai neglijat-o în ultimul timp ar putea reînnoda firul rupt. Mai important decât ceea ce dăruiești este atitudinea ta. Încearcă să înțelegi punctul lor de vedere și mergi către ele cu gânduri bune. Observă-le și recunoaște-le calitățile și lucrurile bune pe care le-au făcut de-a lungul timpului.

Citește și: Petreceri reușite, cu aperitive inventive care nu îngrașă

Cum sărbătorești Ziua Femeii: Un nou început

”Răsfeți femeile din viața ta oferindu-le timp, oferindu-le ocazia să facă ceva pentru ele însele, ceva ce altminteri ar fi fost trecut cu vederea. De exemplu, să meargă la masaj. Lipsa unor acțiuni de acest gen, contribuie în mod major la autoexcludere, pentru că persoana în cauză simte ca nu mai are naturalețe în a face ceva, se simte stingheră și, de multe ori, preferă să renunțe, dând vina pe vârstă, pe lipsa banilor, pe gelozia soțului, etc.

Psihoterapeut Cristina Radulescu IonDacă reușești să convingi o astfel de femeie că merită să fie alintată, este deja un câștig și pentru tine, și pentru ea. Oferă, în primul rând, atenție. Oferă un voucher. Oferă dulciuri, un parfum, o masă în oraș etc. Orice e binevenit. În context de pandemie, multe femei au luat în greutate, poate s-au neglijat, poate se simt singure sau nu au mai interacționat adecvat, din punct de vedere social, de multă vreme. Atunci, este nevoie și e nevoie de un nou început. 8 martie poate fi momentul în care le poți ajuta să o ia de la capăt cu forțe proaspete,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Sursa foto: 123rf.com