Petele de ciocolată, în speță petele de cacao trebuie tratate cu un acid slab, așa cum trebuie tratate inițial toate petele vegetale. Dacă ai un pulover pătat cu ciocolată, cu polen roșcat, cu iarbă sau cu roșii, întâi de toate trebuie să degresezi petele cu oțet sau cu alcool sanitar. Pentru petele de ciocolată, cel mai bun este oțetul.

Oțetul degresează ciocolata

Fiind un acid slab, oțetul din vin este totuși suficient de puternic să degreseze petele de ciocolată sau de cacao și mai ales să slăbească aderența acestora la fibrele textile. Dar oțetul singur nu curăță ciocolata.

Puloverul se înmoaie bine în oțet câteva minute, apoi petele se curăță cu un detergent de bună calitate.

Așa cum vezi și în clipul nostru, petele de ciocolată înmuiate cu oțet se curăță imediat cu detergent, fără să mai rămână urme galbene.

Orice pulover pătat cu ciocolată poate fi salvat

Rețeta aceasta de curățat petele de cacao sau de ciocolată funcționează la fel de bine și pentru un pulover din materiale sintetice, și pentru un pulover de lână sau de bumbac.

Nu este nevoie să folosești alcool, bicarbonat sau cine știe ce alte soluții care mai mult ar fixa petele în țesătură. De asemenea, nu este nevoie să folosești apă fierbinte, care de asemenea fixează culoarea petelor și la final poți observa urme gălbui pe material. Apa ușor călduță este suficientă să cureți și să speli bine zona pătată.

Apoi clătește puloverul și stoarce-l prin presare într-un prospop gros din fibre absorbante.