Adună din vas orezul cu lapte sau orezul cu sos care nu s-a lipit și pune-l în alt vas. Pune puțin lapte îndoit cu apă peste orez și lasă-l câteva minute să se încălzească bine, apoi strecoară și aruncă laptele. Acesta va elimina mirosul de mâncare arsă și ai șanse să gătești un orez gustos în continuare.

Cum salvezi orezul cu lapte, dacă l-ai afumat

Dacă doreai să pregătești orez cu lapte, este suficient să mai adaugi lapte până când va fi bine fiert, și apoi o lingură de miere și scorțișoară. Și nucșoara este foarte potrivită pentru orezul cu lapte, îi dă un gust delicat și dispare aproape de tot mirosul specific de orez ars sau afumat.

Cum salvezi mâncarea de orez cu sos, dacă ai ars-o

După ce ai lasăt orezul la înmuiat în lapte cu apă, să piară mirosul de afumat, se strecoară și se adaugă unt, condimente și supă de pui sau sos de roșii.

Supa de pui cu puțin unt și condimentele potrivite precum piper, dafin și coriandru, va elimina orice gust neplăcut de fum și arsură, iar mâncarea ta cu orez va fi gustoasă. Trebuie doar să fii atentă când adaugi sosul de roșii, să nu se lipească iar de pereții vasului.

Citește mai multe trucuri cum să pregătești un orez deosebit de gustos!

Daca nu ai idei, uite aici niste retete cu orez care iti pot alina foamea!