Dacă ești o mare iubitoare de prăjituri de casă și faci adesea astfel de bunătăți, încearcă să ții în cămară câteva pliculețe de budincă, o cutie cu amidon de porumb sau cu pudră de arorut. Iată de ce sunt atât de utile când faci crema de prăjituri sau când faci frișcă și îți este teamă să nu iasă prea moi.

Crema de prăjituri moale se repară cu un întăritor natural

Ține minte că zahărul face orice cremă și frișcă mult mai moale, așa că nu este o soluție să adaugi zahăr dacă nu a ieșit crema cum trebuie. Și nici ciocolată, smântână sau făină. În primul rând, ciocolata se topește și face crema și mai moale, iar făina îi strică gustul, face cocoloașe și iese un dezastru.

În schimb, te va ajuta imediat puțină pudră de budincă din comerț, care conține amidon și întăritor. Trebuie să apreciezi singură cantitatea de budincă, în funcție de cât de moale este crema ta.

De asemenea, este foarte bun amidonul din porumb, dar ai grijă să iei un amidon din porumb organic, să nu provină de la culturi de porumb tratate cu pesticide și alte otrăvuri. Adaugă treptat amidonul, la bain marie, până obții consistența dorită.

De ce e atât de bună pudra de arorut

La fel de bună este pudra de arorut, pe care americanii o folosesc de secole drept întăritor natural pentru produsele de patiserie. Aceasta se obține din rădăcina unei plante numită maranta, nu are niciun gust special, este fină și albă și nu conține gluten. Dar marele avantaj este că acționează ca amidonul de porumb, însă dă finețe și luciu cremelor și glazurilor.

Pudra de arorut se folosește în special la patiseria fină, cu ea se fac cele mai fine și lucioase jeleuri, bomboane, acadele, glazuri și topinguri. De asemenea, se folosește pentru a face sosurile mai dense, pentru a face supe creme și pentru a obține o crustă crocantă la cartofi sau pulpe de pui.

Cum să repari frișca prea moale

De asemenea, pudra de arorut (sau arrowroot, cum poate să apară pe unele ambalaje) este excelentă pentru frișcă, dacă a ieșit moale și riscă să se taie.

Pe de altă parte, frișca moale pe care ai făcut-o doar din smântână, poate fi salvată dacă adaugi pudră de frișcă din comerț sau smântână specială pentru frișcă, în care se află și întăritori.

Vezi si cum poti sa faci cea mai buna crema de ciocolata pentru prajituri

Și dacă îți este poftă, încearcă o delicioasă rețetă de amandina