Citește mai jos cum să vopsești ouăle de Paște în mod natural. Vei obține culori și modele deosebite folosind tehnica bunicilor și vor fi mai sigure și mai sănătoase.

Din varza roșie poți obține ouă de culoare albastră

Se taie o varză în bucăți mari, se îndepărtează cotoarele și se pune la fiert cu apă doar atât cât să acoperi frunzele. Se lasă la fiert timp de 20 de minute, după ce dă în clocot, apoi se strecoară soluția într-o altă oală și se adaugă 6 linguri de oțet. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei, apoi se adaugă ouăle crude și se fierb timp de 7 – 10 minute. Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească treptat.

Pont: ouăle nu se colorează imediat în zeama de la varză; coaja absoarbe culoarea treptat în decurs de 2 sau 3 ore; dacă vrei să aibă culoarea bleu, le poți lăsa în zeamă doar 2 ore, dacă vrei să iasă de un albastru intens, le poți lăsa mai mult de 3 ore.

Din turmeric vei obține ouă galbene

Turmericul sau curcuma este unul dintre condimentele galbene cele mai puternice. Cumpără un pliculeț de turmeric, dizolvă condimentul în apă călduță, adaugă 6 linguri de oțet și ouăle crude. Completează cu apă ca să acoperi ouăle și pune-le la fiert la foc mic, să nu se spargă.

Pont: turmericul colorează imediat coaja ouălor; pentru a obține o culoare cât mai frumoasă, este bine să folosești ouă albe; cu cât le lași mai mult în soluția de curcuma, cu atât vor căpăta o nuanță galbenă mai intensă.

Ouă roșii poți face din coaja de ceapă

Decojește aproximativ 10 cepe galbene și pune la fiert doar coaja subțire și aurie. Adaugă 6 linguri de oțet și ouăle și las-o să fiarbă aproximativ 15 minute. Ouăle încep să se coloreze imediat și vor căpăta nuanțe roșcate.

Pont: dacă lași ouăle la fiert doar 10 sau 15 minute, ouăle vor fi cărămizii, iar dacă dublezi timpul, vei obține ouă de un roșu închis, spre grena.

Cum să vopsești ouăle de Paște roz cu sfecla roșie

Taie o sfecla rosie potrivită în cuburi și toarnă peste ea apă clocotită. Așteaptă un sfert de oră să se coloreze puternic apa, scoate cubulețele de sfeclă și pune ouă albe și curate în oala respectivă. Adaugă o lingură de oțet și pune oala să fiarbă la foc mic.

Pont: lasă ouăle să fiarbă 20 de minute și vei obține o culoare roz deosebită. Când le scoți din zeama de sfeclă, lasă-le să se răcească pe un grătar.