Adună mai multe sticle de plastic, în funcție de câte plante ai în apartament. Pot fi și bidoane mari de 5 litri, dacă este necesar. Când pleci în concediu pentru o perioadă mai lungă, plantele tale trebuie să aibă suficientă umezeală să reziste la zilele caniculare din iulie și august.

Pregătește și câteva paie din plastic pe care le vei folosi așa cum vezi în clipul nostru.

Fiecare pai se conectează la o sticlă de plastic și la un ghiveci. Paiul, fiind bine înfipt în pământ, nu lasă apa să curgă necontenit. Pământul va absorbi apa treptat, astfel că plantele tale nu vor suferi de sete, oricât ar fi de cald în casă sau în balcon.

Iată și alte soluții să uzi florile când pleci în concediu

Fâșii de bumbac

Pregătește un vas mare cu apă în jurul căruia să pui ghivecele cu plantele care au nevoie de mai multă umiditate. Taie apoi fâșii lungi dintr-un material de bumbac alb și curat, care absoarbe bine apa.

Înmoaie fiecare fâșie în vasul cu apă și unul din capete înfige-l în pământul dintr-un ghiveci. Bumbacul va trimite apa în cantitate moderată către plantele tale și nu vor muri de sete cât timp ești plecată.

Picurătorul artizanal

Fă singură un picurător dintr-o sticlă goală de plastic să uzi florile cât timp ești plecată. Cu cât folosești o sticlă mai mare, cu atât florile vor rezista mai mult.

Taie partea inferioară a unei sticle de plastic și lipește-o de un băț solid folosind benzi adezive. Înfige apoi bățul în ghiveci, astfel încât dopul sticlei să fie întors către pământ. Toarnă apă în sticlă și deschide dopul doar atât cât să curgă câte o picătură la câteva secunde.

Picătura va menține pământul umed și va salva florile timp de o săptămână sau chiar 10 zile.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei