Dar nu, tu ai crescut cu povești din cărți și din filme care ți-au băgat în cap ideea că îți vei întâlni Prințul la un momentdat. Va apărea, pur și simplu, și vei ști că el este Alesul. La fel, el va ști că tu ești femeia perfectă pentru el și, din acel moment, veți avea o viață perfectă și fericită. Mă rog, după ce veți reuși să scăpați de zmeu și de vrăjitoarea cea rea. Dar nu concepi ca el să fie mai puțin decât perfect și că își va arunca vreodată șosetele prin casă.

Povești reale de dragoste

Din nefericire, viața reală este total diferită de visele noastre, iar acest lucru poate fi frustrant. Și – culmea! – pare totuși că basmul funcționează la alte persoane. Dacă te uiți pe facebook, nu vezi decât povești de dragoste reușite și fericire. Dar oare chiar așa să fie? Cel mai bine ar fi să te trezești din visare. Da, în realitate există probleme, dar dacă să o înfrunți și faci eforturi, vei reuși. Și povestea ta de dragoste va fi chiar mai frumoasă pentru că va fi adevărată. Va trebui să treci peste provocări și greutăți, dar ceea ce se obține cu efort este mai valoros și mai prețuit.

Acceptă că nimeni nu e perfect

În primul rând, ar trebui să te cunoști pe tine însăți mai bine. Gândește-te ce îți dorești cu adevărat de la o relație și cum te poate împlini. Îți vei vedea și punctele slabe. Nu ar trebui să te descurajezi, ci să vezi ce poți îmbunătăți la tine. Pe de altă parte, ar trebui să te obișnuiești și cu ideea că nu vei fi niciodată perfectă – chiar dacă vei tinde către asta. La fel, acceptă și că viitorul tău partener va avea și el defectele lui.

Sursa foto: 123rf.com / miramiska