Învață puiul de cățel să meargă în lesă înainte de a ieși cu el afară. Este una dintre cele mai importante lecții pe care ți-o spune orice dresor. Cumpără o lesă potrivită pentru vârsta lui și pune-i-o la gât, în casă, în timp ce vă jucați. De fiecare dată când îi pui lesa recompensează-l cu ceva bun. Apoi trage ușor de lesă să vină după tine.

Lesa înseamnă siguranță

Este foarte important ca orice câine care este scos din casă să își asculte stăpânul și să poarte lesă. Oricând poate alerga în fața mașinilor și poate fi rănit sau ucis. Oricând, poată să o rupă la fugă după alți căței și să îl pierzi. Lesa este nu doar un instrument de control și dresaj, ci o bună metodă de a-l apăra și de a avea grijă de micul tău patruped.

Cum îl înveți rapid să meargă în lesă

Cumpără o lesă retractabilă și, pentru început, ține-o din scurt astfel încât câinele să meargă cât mai aproape de piciorul tău, să nu miroasă gunoaiele sau să se întindă după alți oameni. Ia cu tine câteva recompense preferate și când te ascultă și merge corect pe lângă tine, oferă-i ceva bun.

Când ajungeți în parc și vrea să alerge, aleargă împreună cu el, fără să îi dai drumul din lesă, mai ales dacă nu știe locurile.

După mai multe plimbări, când deja s-a obișnuit cu lesa, o poți lăsa mai lungă, să îi permiți să exploreze un spațiu mai larg în jurul vostru.

Comanda ”stai!” și lesa

De fiecare dată când te oprești dă-i câinelui comanda ”stai!” și trage ușor de lesă, să îi atragi atenția că tu te-ai oprit. Repetă de câteva ori această comandă la fiecare plimbare și va învăța să se oprească odată cu tine.

De fiecare dată când îl înveți o comandă, folosește o voce fermă și o atitudine hotărâtă. Nu țipa și nu lovi câinele, pentru că îi vei provoca o stare de teamă și de nervozitate care nu mai pot fi vindecate.

sursa foto: 123rf.com