CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Neregulile depistate în supermarketuri nu sunt de ieri, de alaltăieri. Capcanele din magazine și mizeria dăinuie de ceva vreme. Rugina și mizeria nu se instalează peste noapte, iar obiceiul de a ”uita” pe rafturi produsele care au expirat este folosit în majoritatea supermarketurilor.

Iată câteva sfaturi simple să te ferești de produsele prea scumpe sau alterate și cum să faci cumpărături fără să te lași păcălită de trucurile de marketing din marile magazine.

Urmărește rafturile de jos pentru a evita capcanele din magazine

De cele mai multe ori, rafturile de la nivelul privirii unui adult sunt cele mai disputate. Aici vor toți producătorii cu prețuri peste medie să fie plasate produsele lor, pentru a fi mai ușor de observat și de cumpărat.

Pe rafturile de jos se găsesc produsele mai ieftine, mai simple, pentru care nu se plătesc taxe în plus, dar care pot fi la aceeași calitate ca cele de sus care te costă mai mult. Așadar, verifică și produsele de pe rafturile de jos, mai ales în marile supermarketuri.

Verifică data expirării la produsele din planul doi

De cele mai multe ori, produsele care apropie de expirare sau care chiar au expirat se află în față pe rafturi. Mulți cumpărători nu verifică în magazine data expirării și se păcălesc.

Produsele mai proaspete sunt așezate în spate, mai ales dacă au o valabilitate de câteva săptămâni sau luni.

În mod corect, produsele care se apropie de expirare trebuie puse în galantare speciale și marcate corect, astfel încât clienții să le consume imediat. Mulți dintre noi am găsit, poate, în frigider un iaurt sau un pachet de unt deja expirat, deși îl cumpărasem de câteva zile.

Evită legumele și fructele gata preparate pentru salate

Unul dintre trucurile de marketing tot mai des folosite în supermarketuri constă în pregătirea fructelor și legumelor proaspete, astfel încât să fie folosite imediat pentru o gustare sau pentru o salată.

Poate ai observat caserolele cu bucăți de fructe și legume curățate și tăiate, la prețuri mai mari decât fructele din galantare.

Se presupune că cine le cumpără câștigă timp. În realitate…

– nu știi cât de bine au fost spălate înainte de a fi tăiate, dacă au fost spălate!

– nu știi de unde provin fructele și legumele aduse din import!

– nu știi dacă bucățelele respective nu au fost cumva tăiate din fructe și legume care începuseră să se strice!

Folosește un cărucior, în loc de coș

Se presupune că cine are puțin timp și cumpără puține lucruri se descurcă mai bine cu un coș de mână. Este adevărat, însă atunci când folosești un coș prin supermarket ai tendința să cumperi mai degrabă produse ambalate, procesate, în cantități mai mici și mai scumpe, și unele chiar mai puțin sănătoase.

Când folosești un cărucior, petreci mai mult timp la cumpărături, dar vei cumpăra mai multe legume și fructe proaspete, mai multe alimente neprocesate, mai multe alimente de bază din care vei găti mult mai sănătos.