O pisică mofturoasă are perioade în care mănâncă mai puțin, dar când refuză mâncarea mai multe zile la rând, trebuie să iei măsuri. În primul rând, încearcă să cântărești pisica și să vezi dacă a apărut o diferență semnificativă de greutate. În acest caz, stabilește imediat o programare la medicul veterinar.

Dacă pisica ta a slăbit câteva kilograme într-un timp foarte scurt și refuză hrana ei preferată, cu siguranță nu este un simplu moft. Ea poate avea probleme serioase de sănătate care îi dau dureri și o împiedică să mănânce.

Hrana umedă e mai gustoasă

De multe ori, pisicile sunt mofturoase la mâncare doar pentru că s-au săturat de o anumită hrană. Înainte de a încerca un nou fel de mâncare, încearcă să adaugi la hrana ei obișnuită un sos gustos pe bază de carne.

Ai putea să amesteci hrana umedă din comerț cu ceea ce îi pregătești tu acasă. Este o soluție rapidă, pe care o poți aplica doar în cazul în care pisica ta nu este interesată numai de hrana uscată.

Mâncarea caldă miroase mai bine

Întotdeauna hrana caldă este mai apetisantă. Mai ales în cazul pisicuțelor tinere, care sunt obișnuite cu laptele cald. Fă-ți puțin timp și încălzește mâncarea pe care i-o oferi pisicii tale, fie că este făcută de tine sau cumpărată din comerț. Încearcă hrana cu mâna ta să nu fie prea fierbinte.

O pisică mofturoasă nu refuză conservele de ton

Când îi prepari pisicii tale hrana obișnuită pe bază de carne și orez, adaugă și puțin sos din conservele de ton. Multe pisici adoră gustul de ton și le poți păcăli să mănânce mai mult. Poți adăuga acest sos sau ton mărunțit și în boabele umede pe care le cumperi din comerț.

Oferă-i hrana când știi că îi este foame!

Pisicile care trăiesc în casă consumă puțină energie și nu au nevoie de hrană prea des. Nu este bine să aibă mereu bolul plin cu boabe sau mici delicatese preferate, pentru că va deveni o pisică mofturoasă mai târziu. Stabilește un program strict și oferă-i hrană de două ori pe zi, dimineața și după amiaza, la ore fixe. Între timp, poți să îi oferi câteva delicatese, dar în cantitate moderată.

Mângâie pisica în timp ce mănâncă

Dacă între voi două există o relație strânsă și pisica are încredere în tine, mângâi-o puțin când îi oferi hrana. Mângâierile o încurajează să mănânce mai cu poftă și întăresc legătura dintre voi.

sursa foto: 123rf.com