La fel ca orice altă cameră a casei, și bucătăria trebuie să fie amenajată în așa fel încât să îți facă plăcere să petreci timpul în acel spațiu. De la lumină și culori până la mobilier, electrocasnice și ustensile, fiecare obiect și fiecare detaliu contează foarte mult pentru a te ajuta să îndrăgești să gătești, chiar dacă ți se pare că nu ai un talent deosebit pentru această activitate.

Mobilierul și electrocasnicele

O bucătărie minimalistă este cea mai bună variantă. Un spațiu încărcat ar putea să îți dea dureri de cap. De aceea, este indicat să alegi obiecte de mobilier esențiale și să completezi spațiul cu electrocasnicele moderne care să te ajute să gătești mai repede, dar sănătos. Concentrează-ți atenția și asupra scaunelor și mesei, pentru că acestea formează locul în care vei sta împreună cu familia pentru a te bucura de preparatele gătite. Alege obiecte de mobilier confortabile, care să te determine să petreci cât mai mult timp în bucătărie.

O bucătărie fără aragaz este incompletă și asta pentru că acesta este unul dintre electrocasnicele indispensabile pentru a găti. Un aragaz de calitate influențează timpul petrecut în bucătărie, făcând să fie unul relaxant. Completează bucătăria cu un cuptor incorporabil, cu funcții moderne: mod de gătit 3D, booster pentru preîncălzire rapidă, funcție de dezghețare, grill și rotisor, astfel încât procesul de gătire să fie unul simplu, iar gustările obținute să fie delicioase și corect preparate.

Totodată, orice bucătărie trebuie să aibă printre dotările sale un frigider, astfel încât alimentele să fie păstrate proaspete cât mai mult timp. Cu un sistem de răcire de calitate, frigiderul este o achiziție care nu trebuie ignorată când amenajezi o bucătărie.

Dacă nu îți dorești să pierzi prea mult timp pregătind ingredientele pentru gătit sau ai în vedere să realizezi și gustări rapide, nu uita să dotezi bucătăria cu un robot, un blender, care te ajută să faci sucuri delicioase și smoothie-uri din fructe și legume proaspete, și un mixer, pentru a realiza deserturi.

O cafetieră sau un espressor nu trebuie să lipsească din bucătărie, dacă ești o iubitoare de cafea.

Și, pentru a nu pierde prea mult timp să faci curățenie după ce ai gătit, un alt obiect pe care ar fi bine să îl ai în vedere când amenajezi bucătăria este mașina de spălat vase. Aceasta îți ușurează foarte mult activitatea în bucătărie și îți oferă timp să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat: gustările preparate și timpul petrecut împreună cu familia.

Lumina și culorile

Lumina este o parte esențială pentru a avea mai multă energie în timpul zilei și pentru a crea o atmosferă prielnică activității pe care o desfășori. Cel mai bine este să lași lumina naturală să inunde bucătăria în fiecare zi și să te bucuri de razele soarelui dimineața, când îți savurezi cafeaua și prepari micul dejun.

Evită să folosești draperii sau jaluzele și, dacă lumina naturală nu este o opțiune, asigură-te că în bucătărie ai un sistem de iluminat corespunzător, astfel încât să poți găti la orice oră.

Totodată, o bucătărie amenajată în culori vii contribuie la plăcerea gătitului. Și, pentru a crea un spațiu cât mai armonios, așază câteva obiecte de artă pe pereți.

Gătitul este una dintre cele mai eficiente metode de relaxare. Profită din plin de timpul petrecut în bucătărie pentru a reduce nivelul de stres și pentru a găti gustări delicioase și sănătoase!

Sursă foto: ANRproduction/ Shutterstock

(P) MATERIAL PUBLICITAR REALIZAT IN COLABORARE CU BEKO