CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru și descoperă un truc foarte simplu pentru a face masca de protecție mai îngustă și mai ușor de suportat pe față în zilele călduroase.

Masca de protecție. Cum să o faci mai ușor de suportat

Înnoadă capetele din elastic în apropiere de material și pliază masca așa cum vezi în clipul de mai sus. Masca de protecție va fi mai îngustă, dar îți va acoperi la fel de bine nasul și gura astfel încât să nu iei contact cu virusul, dacă stai în preajma unor persoane infectate deja cu Sars-Cov-II.

Masca pliată așa cum vezi în clipul nostru este mai ușor de suportat pe față vara, când transpiri pentru că acoperă o zonă mai restrânsă pe obraji, dar te protejează la fel de bine ca înainte.

O mască prea largă este greu de suportat și nici nu te protejează

Pe de altă parte, știm cu toții că multe măști chirurgicale sunt largi, acoperă o mare parte din față, uneori ne intră în ochi și sunt greu de suportat când este cald afară. Cu trucul de mai sus, masca de protecție va sta mai strâns pe față, doar în zona gurii și a nasului, și se va potrivi foarte bine și pe chipul mai mic al unui copil sau al unui adolescent.

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă