Vremea se încălzește, este din ce în ce mai frumos în parcuri, dar se înmulțesc și puricii. Oricând, se poate întâmpla ca pisica sau câinele tău să aducă acasă purici, așa că trebuie să verifici des blana și pielea animalelor tale de companie, iar noi îți arătăm câteva soluții naturale să scapi de purici mai ușor.

Șampoanele și soluțiile toxice, pe termen limitat

În comerț, în magazinele dedicate animalelor de companie, există tot felul de soluții și prafuri care, pulverizate în blana câinelui, împiedică puricii să îl atace. Sunt eficiente, dar trebuie folosite cu măsură, numai în cazul în care câinele tău ia contact cu animale fără stăpân. Aceste soluții țin puricii departe, dar atacă pielea câinelui care este sensibilă și neobișnuită cu substanțe chimice. De aceea, este indicat să le folosești rar, numai în cazuri extreme.

Șampoanele contra purici pot avea efect pe termen scurt, dar, la fel ca toate celelalte soluții chimice, nu trebuie folosite frecvent pentru că modifică ph-ul pielii și pot avea consecințe neplăcute pentru sănătatea câinelui. Folosește șamponul moderat, mai ales în perioada verii, când riscul de infectare cu purici este cel mai ridicat.

Lămâia, un remediu natural eficient contra puricilor

Zdrobește câteva felii de lămâie într-un castron și adaugă o jumătate de cană de apă călduță. Pune și coaja răzuită mărunt. Lasă soluția peste noapte să capete un parfum puternic. Strecoară și toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Folosește ”limonada” pentru a parfuma blana câinelui înainte de a ieși din casă. Puricii se pare că nu suportă aroma de lămâie și vor sta departe de animalul tău.

Esența de levănțică

Nu va fi deloc pe placul micilor tale animale, dar uleiul esențial de levănțică te ajută să scapi de purici. Amestecă 5 picături de esență cu o linguriță de ulei și unge pielea animalului în zonele în care apar mai des puricii, la ceafă, după urechi, pe abdomen și în jurul cozii.

Esența de cedru alungă puricii

Și esența de cedru, purternic parfumată, este bună să alungi puricii. De aceea, este bine să aplici o picătură, în combinație cu ulei, în zona codiței, înainte să ieși cu micul tău patruped la plimbare.

La fel de bun ca cedrul să scapi de purici este și uleiul esențial de rozmarin.

foto: 123rf.com