Cele mai eficiente soluții să igienizezi mașina de spălat rufe și să scapi de mirosul greu sunt oțetul și clorul. Nu e nevoie să folosești cine știe ce soluții chimice care ar putea ataca inoxul sau plasticul din interior.

Toarnă două cești de oțet în cuva pentru detergent și pornește mașina să spele în gol cu apă fierbinte, pentru a curăța întregul sistem.

Dacă vrei să cureți doar cuva din interior, pregătește o soluție dintr-o parte înălbitor și zece părți apă. Pulverizează această soluție în interiorul cuvei și curăță cu o lavetă curată. Ai grijă să porți o mască de protecție și să lași geamul din baie larg deschis.

Unde trebuie să cauți mucegaiul în mașina de spălat rufe

Depunerile de detergent, capacul și cauciucul tamburului pot fi curățate și cu o soluție din bicarbonat de sodiu, oțet și apă caldă. Dacă suportul pentru detergenți este detașabil, este cel mai bine să îl desprinzi de pe capacul mașinii și să îl cureți sub un jet fierbinte de apă cu o periuță sau cu un burete.

Mucegaiul verzui sau maroniu care apare pe la colțurile capacului sau în jurul cauciucului poate fi curățat cu o soluție din oțet, balsam de rufe și apă caldă, astfel încât să fie distruși toți sporii, iar mașina să capete un parfum plăcut.

Poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru igienizarea întregii mașini, dacă torni 30 g în compartimentul pentru detergent și pornești mașina să funcționeze pe un program complet de spălare și clătire, cu apă la 60°Celsius.