Vinul roșu conține histamină și o cantitate mai mare de tanini și de zahăr decât vinul alb. Aceste ingrediente dau dureri de cap și senzația puternică de amețeală, chiar dacă nu ai băut o cantitate prea mare.

Dacă știi că ai probleme de la primul pahar cu vinul roșu, iată ce trebuie să faci pentru a preveni durerile de cap.

Cafeaua combate vinul roșu

Specialiștii spun că o cafea sau două, neagră și simplă, fără zahăr, te va ajuta să faci față paharelor cu vin! Trebuie să bei cafeaua cu o oră sau două înainte de a trece la vinul roșu.

Bea multă apă

La fiecare pahar de vin roșu se recomandă un pahar mare de apă, să combată efectul histaminei și al zahărului din alcool. Și este important să bei vinul roșu încet, pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, astfel încât organismul să se obișnuiască treptat cu alcoolul.

Alege un vin alb sau un vin sec

Dacă știi că ai probleme cu vinul roșu, bea o cantitate foarte mică doar la friptură. În rest, alege vin alb sau un vin sec, chiar dacă e roșu. Fiind mai puțin dulce, vinul sec, combinat cu multă apă, nu îți va da dureri de cap.

Poți lua un antihistaminic preventiv

Dacă mergi la o petrecere unde știi că se bea în general vin roșu, ia preventiv medicamente antihistaminice. Te vor ajuta să faci mai bine față migrenelor sau amețelilor provocate de vinul roșu.

sursa foto: 123rf.com