1. Alege pantofi cu toc de calitate

Dacă ții la sănătatea ta și vrei să îți protejezi picioarele, alege pantofi de calitate, cu întărituri pe talpă și pernuțe din gel care absorb șocul în timpul mersului. Când porți tocuri înalte, o talpă comodă și moale este esențială pentru a reduce durerea. Pantofii cu tălpi subțiri și rigide provoacă dureri mari și probleme grave de sănătate deoarece, cu timpul, afectează ligamentele și mușchii gambei.

2. Folosește branțuri cu gel

Caută în magazinele de încălțăminte pernuțe speciale pentru talpa pantofilor, confecționate din piele natural și umplute cu gel sau doar cu aer. Sunt moi și absorb șocurile, iar picioarele sunt protejate mult mai bine, cât timp stai pe tocuri.

3. Pulverizează antiperspirant în pantofi

Pudra de talc sau spray-ul antiperspirant sunt ideale pentru pantofii cu toc. Atunci când mergi pe pantofi înalți, toată presiunea organismului apasă pe degetele din față, iar talpa piciorului tinde să alunece în pantof, provocând bătături și dureri în special la degetul mare. Dacă folosești pudră de talc sau spray antiperspirant, tălpile tale nu vor mai transpira excesiv și nu vor mai aluneca în pantofi.

Relaxează-ți picioarele!

Nu-i frumos să te descalți în spații publice, dar, dacă încep să te doară din cauza tocurilor, caută o toaletă, descalță-te și masează ușor tălpile dureroase. Te vei simți mult mai bine după aceea!

La birou, folosește o cutie să îți ridici gambele și să le ții întinse cât mai mult. Picioarele se vor odihni și nici nu vei mai simți că porți tocuri.

Ia cu tine o pereche de balerini în poșetă și schimbă-te când simți că nu mai reziști pe tocuri. După câteva ore, poți încălța din nou pantofii eleganți, iar picioarele tale vor fi odihnite.

sursa foto: 123rf.com