Puloverele vechi, mai ales cele din lână de calitate, călduroase și pufoase, pot fi transformate într-o mulțime de obiecte utile. Nu te grăbi să le arunci dacă nu le mai porți. Iată câteva idei practice să le reciclezi!

Jambiere călduroase

Taie mânecile puloverului, coase marginea tăiată să nu se deșire și poartă-le drept jambiere peste colanți. Dacă nu îți plac ție, poate îi plac fetei tale sau unei prietene. Dacă mânecile au un tiv prea strâmt, este suficient să îl tai și să folosești o bandă elastică după mărimea piciorului tău.

Mănuși pufoase fără degete

Tot din mâneci poți face o pereche de mănuși fără degete, pe care le poți purta spre exemplu când conduci iarna și volanul este aproape înghețat. Mănușile fără degete mai sunt utile și când folosești foarte mult telefonul mobil, pentru a tasta ușor pe ecran.

Un guler călduros

Taie o bucată lată de aproape 30 cm din partea inferioară a puloverului. Coase marginea tăiată să nu se deșire și folosește această bucată rotundă drept fular. Dacă este un material moale și călduros, o să îți placă să îl porți toată iarna la gât. Pe interior, poți să îl căptușești cu blăniță artificială, foarte moale și fină, ușor de spălat la mașină.

Față de pernă moale

Taie mânecile și gâtul puloverului și folosește spatele și partea din față pentru a face o față de pernă. Trebuie doar să le coși și să pui câțiva nasturi pe o latură, pentru a îmbrăca și dezbrăca ușor perna. Vei avea un obiect decorativ nou și pernă moale pentru serile reci de iarnă.

Păturică pentru bebeluși

Cu cât e mai mare puloverul, cu atât ar fi mai bun de păturică. Decupează mânecile, gâtul și buzunarele și transformă puloverul într-un dreptunghi cu laturile tăiate cât mai drept. Coase marginile și dublează puloverul cu o păturică moale și subțire sau cu o bucată de fleece, din care se fac hanoracele moi și călduroase.

Vei obține o păturică excelentă pentru bebeluși sau pentru animalele tale de companie. Din mai multe bucăți dreptunghiulare de pulovere, cusute laolaltă și căptușite cu fleece, poți face o pătură și pentru tine.

Decorațiuni pentru pom

Iar, dacă îți plac ideile deosebite, folosește pătrățele tăiate dintr-un pulover roșu, alb sau multicolor să îmbraci globurile vechi. Leagă-le în partea de sus cu o fundiță mai lungă să le poți atârna în brad.