CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pune cojile de portocale și lămâi în vin

Cumpără un vin aromat și dulce și pune în el cubulețe din coji de portocale și lămâi. Ține vinul la rece, apoi decantează-l. Îndepărtează cojile după 2 zile și vei avea un aperitiv excelent pentru mesele cu prietenii.

Lustruiește tacâmurile

După ce le speli, pe tacâmurile din inox sau pe obiectele cromate din baie și din bucătărie rămân pete inestetice de apă. Lustruiește-le folosind câteva coji proaspete de portocale și vor arăta ca noi. Uleiul volatil din coaja de portocală îndepărtează depunerile din apă.

Dă luciu mobilei lăcuite

Folosește cojile de portocale și lămâi și lustruiește cu ele mobila din lemn acolo unde este pătată sau deteriorată. Insistă și freacă bine și vei vedea că uleiul din coji va da un luciu plăcut mobilei vechi.

Parfumează și curăță bucătăria

Pune coji de portocale și de lămâi tăiate mărunt într-un borcan, adaugă oțet alb și lasă-le la macerat o săptămână, cu capacul bine închis. Folosește apoi acest oțet aromat să faci singură soluții de curățat dulapurile și frigiderul sau rafturile din cămară, adăugând doar puțină apă.

Pulverizează soluția parfumată pe rafturi, așteaptă un sfert de oră și apoi șterge cu o lavetă curată. Parfumul citricelor va pătrunde în mobilă sau în rafturile din frigider și se va face simțit multe zile.

Cel mai ieftin și delicat parfum pentru casă

Combină coji de citrice și petale de flori să faci un amestec parfumat de camera. Trebuie doar să pui totul într-un coșuleț și să îl ții în apropiere de o sursă de căldură.

Înmoaie zahărul întărit

Dacă ai descoperit că zahărul brun s-a întărit în borcanul sau în cutia în care îl țineai, pune peste el câteva coji de portocală și a doua zi va fi mai ușor să îl folosești.

Folosește cojile de portocală la duș

Păstrează câteva coji proaspete pentru dușul de seară. Pune-le într-un material perforat și, după ce te speli cu gel de duș, masează pielea cu legătura în care ai pus cojile de portocală. Apa caldă va elibera parfumul plăcut al cojilor, iar uleiul volatil se va impregna în piele.

foto: 123rf.com