Ori de câte ori ieși la plimbare cu patrupezii tăi încearcă să eviți locurile frecventate de câinii fără stăpân, de unde s-ar putea infesta și cu purici, dar și cu alți paraziți. Nici pisicile nu scapă de purici, dacă sunt lăsate să se plimbe libere pe afară sau iau contactul cu animale infestate deja. Puricii, din păcate, trec ușor de la un animal la altul și apoi la om, fiind o adevărată pacoste când se înmulțesc cu repeziciune.

Soluții naturale să te protejezi de purici

În comerț, există o mulțime de prafuri și soluții împotriva puricilor, dar ar fi indicat să nu abuzezi de ele. Și pielea câinelui sau a pisicii tale este sensibilă, ca și pielea ta, și nu trebuie să folosești soluții chimice de fiecare dacă când ieși cu animalele la plimbare. Mai bine încearcă soluțiile pe bază de plante, care sunt destul de eficiente și mult mai puțin toxice.

Infuzie de rozmarin sau de levănțică

Folosește plantele parfumate să protejezi de purici micii patrupezi din casă. La fel ca și țânțarii, puricii nu suportă plantele puternic aromatizate precum rozmarinul sau lavanda. Pune un pumn de plantă uscată la 300 ml de apă clocotită, lasă să infuzeze soluția și apoi să se răcească. Toarnă infuzia într-un recipient cu difuzor și pulverizează peste tot pe blana câinelui, în special pe burtă, în jurul gâtului și în jurul cozii.

Aroma de lămâie, nesuferită pentru purici

Stoarce o lămâie într-o cană, adaugă câteva linguri de apă, doar cât să o diluezi puțin, și pune apoi zeama într-un recipient cu pulverizator. Folosește zeama de lămâie pe toată blana câinelui sau a pisicii, deși unii dintre ei vor protesta pentru că nu tuturor animalelor le place aroma de lămâie. Dar ea ține și puricii departe și este foarte eficientă! În loc de lămâie, mai poți încerca să folosești oțet de mere să îi protejezi de purici.

O tunsoare este bine venită

Dacă știi că animalul tău de companie poate aduce purici acasă, este bine să îl tunzi. Ține cont de sensibilitatea pielii, dar este bine să îi scurtezi cât de puțin blana pentru a-l deparazita mai ușor, dacă se întâmplă să se întoarcă de la plimbare cu purici. Util este și pieptănul special care adună paraziții și ouăle lor și pe care îl găsești în magazinele de specialitate.