CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

De ce să faci ouă fierte în forme de brioșe? E simplu! Scapi de curățat coaja! Au și o formă rotundă frumoasă și mai au un avantaj. Dacă urmărești gălbenușul în timp ce fierb ouăle și oprești focul la timp, sigur îți iese moale, gustos și bun, ca un ou poșat.

Folosește doar forme din silicon de calitate

Sparge ouăle și pune-le în formele de silicon, poți presăra puțină sare, piper, cașcaval ras, cubulețe mici de șuncă sau telemea. Le poți pregăti după gust și vor ieși mai delicioase decât ouăle simple, fierte în coaja lor.

Pune apă în oală atât cât să acopere formele de silicon până la jumătate și pune și capacul, să fiarbă mai repede.

Ouă fierte în forme de brioșe

Așa obții un gălbenuș moale și gustos

În timp ce se fierb ouăle în forme de brioșe, verifică din când în când gălbenușul să nu se coaguleze. Când vezi că oul s-a fiert, dar mijlocul a rămas moale, oprește focul și scoate imediat formele de silicon. Te vei delecta cu ouă delicioase, cu un gălbenuș moale și bun.

Dacă vrei altceva, poți încerca rețetele de spanac si oua!