Caută o rețetă delicioasă, pe placul întregii familii, să pregătești înghețata de casă și pune la congelator cât mai multe pungi să facă cuburi de gheață.

Gheața te va ajuta să prepari crema pentru înghețată în 10 – 15 minute. Și mai ai nevoie de două pungi de mărimi diferite care se pot sigilază. Iată cum să faci!

Cum să pregătești înghețată de casă la pungă!

Amestecă îngredientele pentru crema de înghețată într-un bol, așa cum faci de obicei, dar, în loc să le pui direct la congelator, pune-le într-o pungă pe care o poți sigila complet, să nu iasă deloc crema.

În altă pungă, mai mare și mai încăpătoare, pune cât mai multe cuburi de gheață și presară sare.

Sarea scade punctul de îngheț. Spre exemplu, știm că apa îngheață la 0°C, dar o soluție salină în proporție de 20% îngheață la -16°C. Astfel că sarea pusă pe cuburile de gheață va face ca orice soluție care intră în contact cu gheața să înghețe mult mai rapid.

Fii atentă ca ambele pungi să fie bine sigilate și să nu curgă conținutul. Apoi pune punga mai mică în care se află crema pentru înghețată în punga mai mare plină de gheață și agită-le viguros timp 10 – 15 minute.

Crema va îngheța imediat și se va transforma într-o înghețată răcoroasă și delicioasă pe care o poți servi imediat.

Câteva ponturi utile

Punga cu gheață va fi foarte rece, ca atare este bine să porți mănuși, să nu îți înghețe mâinile.

Când agiți pachetul format din cele două pungi, ai grijă ca punga cu înghețată să fie aproape tot timpul înconjurată de cuburi de gheață, să înghețe crema uniform și cât mai repede.

Pregătește o cantitate mică, de 2 – 4 porții, ca să fie ușor de manevrat în cele două pungi.

Gheața, cu cât este mai multă, cu atât metoda aceasta este mai eficientă.

Aceeași metodă este bună și pentru a prepara sorbet de fructe rece și răcoritor.

foto: 123rf.com, wonderhowto.com