Legumele congelate te ajută să câștigi timp când pregătești masa. Îți va fi mult mai ușor să faci rapid o salată sau o garnitură pentru friptură.

Nu trebuie să le mai speli sau să le cureți de coajă sau de semințe, pentru că deja au fost curățate înainte de a fi congelate.

Sunt mai ușor de preparat, se gătesc mai repede și nu trebuie să aștepți o jumătate de oră până când sunt gata de servit. Niciodată legumele congelate nu se țin la dezghețat înainte de a le folosi, ceea ce le face să fie și mai ușor de folosit.

Ce beneficii au legumele congelate

Legumele sunt pregătite pentru congelare după ce sunt spălate, curățate și eventual decorticate. Ele sunt culese când sunt deja bine formate, precum mazărea, lintea sau orezul, și când sunt bine coapte.

Unele dintre ele, precum orezul sau fasolea, sunt fierte câteva secunde la temperaturi ridicate. Celelalte sunt doar spălate și congelate rapid, astfel că își păstrează toate vitaminele și proprietățile benefice, precum și culoarea sau textura crocantă.

Cum să le gătești pentru a fi cât mai delicioase

Evită să fierbi legumele congelate sau să le dezgheți la cuptorul cu microunde.

Ele se pun în mâncare înghețate, după ce au fiert bine celelalte ingrediente crude precum carnea, ceapa și sosurile.

Cele mai delicioase moduri în care le poți găti sunt la cuptor, cu diverse condimente și sosuri, sau în tigaie, cu unt, supă de carne sau smântână.

De asemenea, pot fi adăugate direct înghețate în omlete, pentru că se vor găti împreună cu ouăle și laptele pe care îl folosești. Sau pot fi adăugate la ciorbe și supe, la final, când totul este aproape gata și nu mai trebuie să pui decât sucul de roșii și borșul.

foto: 123rf.com