CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Înainte să depozitezi și să păstrezi legumele cumpărate în lădițele din frigider, ai grijă să le speli bine cu apă și detergent și să le pulverizezi cu oțet. Astfel, vei curăța eventualele urme de mucegai de la fructele și legumele pe care le-ai avut înainte.

Este bine să păstrezi legumele separat

Cea mai bună metodă să păstrezi legumele proaspete mai mult timp este să le depozitezi separat, astfel încât să nu se atingă. Curăță bine frunzele și codițele ofilite și pune legumele pe soiuri în pungi perforate.

Dacă o parte din legumele cumpărate sunt deja infestate cu mucegai sau ciuperci, vei preveni astfel îmbolnăvirea celorlalte. Dar ține cont că pungile trebuie să fie perforate, astfel încât legumele tale să respire și să se păstreze uscate. 

Folosește bureți să absoarbă umezeala din frigider

Legumele ținute în frigider se strică mai repede din cauza umezelii. Pentru a preveni acest lucru, folosește bureți subțiri pentru spălatul vaselor sau lavete absorbante.

Pune bureții pe fundul cutiilor pentru legume și apoi adaugă morcovii, țelina sau fructele cumpărate. Bureții vor absorbi umezeala, iar legumele tale vor rezista aproape de două ori mai mult decât în mod obișnuit.

Ține verdețurile în șervețele din hârtie

Dacă nu consumi prea curând salata, mărarul sau pătrunjelul proaspăt, învelește-le în șervețele de hârtie cu grijă, fără să le strivești. Hârtia va absorbi umezeala de pe frunze și se vor păstra proaspete cel puțin cu două sau trei zile mai mult decât de obicei.