Blugii de calitate sunt realizați dintr-un bumbac moale și plăcut la atingere, dar acest material nu rezistă prea mult la frecare. Într-un an sau doi, blugii intacți încep să se tocească între picioare și încep să se rupă. Iată cum îi poți salva, de la primele semne de uzură.

Ai grijă cum îi speli!

Folosește un detergent delicat pentru blugi și spală-i la mașină la un program scurt, fără stoarcere. Dacă nu este un efort prea mare, se recomandă să speli blugii de mână și să îi lași să se scurgă fără să îi storci, astfel materialul nu se deteriorează la fel de repede ca la mașina de spălat.

Întărituri pentru a salva la timp blugii intacți

Când blugii încep să se tocească între picioare, este bine să previi apariția rupturilor cu ajutorul unor întărituri. Găsește un material din denim moale și fin din care să tai câteva bucăți pentru a întări zona tocită. Nu folosi ac și ață, ci mai degrabă adeziv pentru textile pe care îl poți fixa cu fierul încins. Cu ajutorul întăriturilor, viața blugilor tăi poate fi prelungită cel puțin cu încă doi sau chiar trei ani.

Adezivul pentru textile

Dacă blugii au început deja să se rupă între picioare, folosește adezivul pentru textile pe marginea primelor rupturi, pe dosul materialului. Acest tip de adeziv este indicat, de obicei, pentru a lipi două bucăți de material sau pentru a repara tivul hainelor delicate, fără să coși.

Folosește un bețișor pentru urechi înmuiat în adeziv și tapează ușor pe marginea rupturilor, niciodată pe firele tocite și slăbite din mijloc. Ține minte că adezivul este permanent și că nu mai poate fi spălat. De aceea, este bine să folosești cantități foarte mici și să îl aplici cu atenție. Lasă blugii să se usuce, apoi îi poți purta fără probleme.