În ciuda acestui fapt, este posibil ca, la început, să ne raportăm greșit la machiaj – folosim produse nepotrivite sau le aplicăm greșit -, astfel că ne facem singure un deserviciu. Nu trebuie să te alarmezi, căci este normal și face parte din procesul de învățare și perfecționare. Și, pentru a te ajuta în această privință, astăzi vom vorbi despre cele mai întâlnite greșeli în make-up: de la alegerea unei nuanțe greșite de fond de ten, la sprâncene desenate mult prea subțiri ori exagerate, și până la alegerea unei perechi de gene false profesionale potrivite pentru forma ochilor tăi.

Testează pe piele nuanța fondului de ten și a anticearcănului

Pentru a obține tenul de porțelan pe care ți-l dorești, trebuie să ții cont, atât de nuanță, cât și de textură, respectiv de formula produsului.
Să o luăm cu începutul: fondul de ten se încearcă întotdeauna pe gât – nu pe mână ori încheietură. În funcție de ph-ul pielii, acesta își poate schimba nuanța. De obicei, acesta se închide cu o nuanță, maximum două, motiv pentru care specialiștii recomandă ca ulterior aplicării să aștepți două-trei minute. Astfel, vei evita situația în care odată ajunsă acasă îți vei da seama că ai cumpărat un produs nepotrivit. 

Indiferent cât de mult ai petrecut peste noapte, nu încerca să corectezi efectele apelând la cea mai deschisă nuanță de anticearcăn. Acesta trebuie să echilibreze nuanța tenului, astfel că experții sugerează să ne alegem un produs mai deschis cu o nuanță sau maximum două decât culoarea naturală a tenului. Poți echilibra aspectul cu ajutorul unui produs cu putere mai mare de acoperire. În caz contrar, e suficient un anticearcăn mai fluid, pentru a da luminozitate zonei din jurul ochilor.

Aplică o cantitate moderată de pudră

La fel ca în cazul fondului de ten și a concealer-ului, și pudra trebuie aleasă în funcție de nuanța și tipul tenului. Cea mai întâlnită greșeală în cazul pudrei este aplicarea acesteia în exces. Este de evitat acest lucru, deoarece vei încărca tenul și vei accentua porii, ridurile și imperfecțiunile tenului. Cu alte cuvinte, riști să creezi un aspect îmbătrânit. Îți recomandăm să apelezi la o pudră translucidă, transparentă. Astfel, machiajul fa fi fixat, fără a încărca tenul.
Poți purta în poșetă o pudră compactă, pentru mici retușuri necesare peste zi, mai ales acum, că vremea se încălzește.

Aplică eyeliner-ul cu ochii deschiși

Dacă vrei ca eyeliner-ul să facă parte din viața ta de zi cu zi, este nevoie de puțin exercițiu la început. Iată câteva repere care te vor ajuta să te perfecționezi. 

E bine ca întotdeauna când trasezi linia de tuș să o faci cu ochii deschiși, deoarece forma liniei se va schimba odată ce deschizi ochii.
În ceea ce privește linia, totul pornește de la forma ochilor: o pleoapă mai mare îți permite să experimentezi mai multe look-uri, respectiv mai multe volume, în timp ce o pleoapă mai mică cere o linie mai subțire, cu accent pe colțul extern.

În ceea ce privește mascara, sfatul experților în make-up este să aplici principiul less is more. Dacă aplici prea mult produs, există riscul ca genele să se unească inestetic. Cu cât genele noastre sunt mai dese, cu atât aplicăm mai puțin mascara. Desigur, în cazul în care vrei să renunți de tot la aceasta, sugestia specialiștilor este să alegi o pereche de gene false profesionale, care te ajută să creezi un look fresh, lejer și natural. În funcție de forma ochilor, ele pot fi mai lungi spre colțul extern sau în centrul ochilor. Îți sugerăm să soliciți sfatul unui expert la prima achiziție. Efectul pe care ți-l dorești este de ochi mari, cu vino-ncoace.

Când dai formă sprâncenelor ține cont de forma feței

Atunci când vorbim despre sprâncene, echilibrul este cuvântul cheie. Secretul este tot în moderație.Varianta optimă este să le stilizezi astfel încât să fie proporționale cu restul machiajului și al feței. 

Legat de culoarea pe care o alegem pentru a le contura, aceasta trebuie să fie în concordanță cu nuanța naturală a părului nostru, precum și cu cea a pielii. În acest sens, blondele pot apela la nuanțe de cenușiu sau maroniu, în timp ce brunetele nu ar trebui să apeleze la negru, ci mai curând tot la o nuanță închisă de maro.

Rujul trebuie să se adapteze la nuanța tenului

Un ruj într-o culoare închisă îmbătrânește, sau dă duritate chipului, iar unul într-o culoare deschisă crează mai degrabă un aspect mai tineresc și proaspăt. Dacă ai buzele pline și frumos conturate, poți folosi fără grijă nuanțe puternice de roșu sau de vișiniu. Dacă nu, poți da volum buzelor, fără să apelezi la culori tari: poți folosi un ruj cu luciu, deoarece acesta creează iluzia de volum. 

Acum știi ABCul machiajului proaspăt și tineresc, care îți va accentua trăsăturile pe care le iubești. Nu mai ai nevoie decât de puțin exercițiu.

Sursă foto: Andrey Zvyagintsev, Ahmer Qureshi

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu ForeverLash