Cine cunoaște câteva secrete de machiaj, știe că rujul de buze poate avea și alte utilizări în afară de a colora și contura buzele. Iată cum să mai folosești rujul, mai ales când vrei să te machiezi rapid.

Rujul de buze este un produs cosmetic versatil și nu trebuie folosit doar pentru buze. Sigur ai și tu în geanta de cosmetice mai multe rujuri, cu diverse nuanțe. Sunt suficiente doar două pentru a face un machiaj rapid, discret și natural, dacă ești la birou, spre exemplu, și nu ai la îndemână toată cutia cu farduri.

Ruj în loc de blush cremos

Folosește același ruj pentru buze pentru a crea o nuanță discretă și ușor îmbujorată în obraji, pe care o obții doar cu un blush cremos. Este suficient să pui puțin ruj pe degete și să îl întinzi bine pe linia pomeților pentru a crea senzația de ten proaspăt și luminos.

Poți să folosești rujul și pe pleoape

Creat pentru a fi hidratant, emolient și delicat cu buzele, rujul poate fi folosit și pe pleoape în loc de farduri cremoase. În cazul în care ai un ruj cu o nuanță delicată de roz, piersică sau lavandă, îl poți folosi pe pleoape în tușe ușoare, bine întinse, astfel încât să nu rămână urme inestetice de ruj. Vara poți folosi rujurile cu ușoare irizații aurii pentru pleoape bronzate.

Rujul roșu sau portocaliu ascunde cearcănele

Dacă te trezești dimineața cu cearcăne ușor maronii sub ochi și nu ai un concealer bun, poți folosi un ruj portocaliu, spre exemplu. Aplică foarte puțin ruj cremos sub pleoape, pe cearcăne, întinde bine cu degetele și apoi aplică un strat delicat de pudră translucidă.

Conturează pomeții cu ruj maro

Imposibil să nu ai prin sertarul cu cosmetice un ruj maro, mai ales că ele sunt mereu la modă toamna. Folosește un ruj închis la culoare, în nuanțe de maro, cafea cu lapte sau ciocolată pentru a contura pomeții. Întinde bine cu degetele, pentru ca tușa de ruj să se blenduiască armonios cu fondul de ten.

Rujuri pe post de vopsele

Și nu în ultimul rând, nu uita că poți desena grozav cu rujuri, dacă s-au învechit și vrei să le arunci. Tușele de ruj se văd excelent pe pânza albă grosieră sau pe un carton cu suprafața rugoasă. Dacă ai puțin talent, încearcă un desen mai complex. Dar, dacă nu ești prea talentată, este suficient să desenezi conturul unor buze senzuale și obții un tablou simplu și de efect pentru dormitor.