CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosești ojă de calitate, îți îngrijești bine mâinile și cu toate acestea se întâmplă ca oja să se șteargă la marginea unghiilor. În acest caz, dacă vrei să arate impecabil în câteva minute pentru o întâlnire, trebuie să îți refaci manichiura.

De ce tocește oja la marginea unghiilor

Oricât de bine ți-ai îngriji unghiile, dacă nu știi să le pilești corect, la marginea lor rămân microfisuri care se extind. Aici, oja nu aderă la fel de bine ca pe suprafața netedă și sănătoasă a unghiilor.

De aceea, marginea unghiilor trebuie pilită cu pile de calitate și apoi lustruită cu pile speciale foarte fine, care acoperă cea mai mare parte din fisuri.

Fisurile în unghie apar de la cleștișorul de unghii care este tocit și nu mai taie bine. Apar și de la detergenți, de la bureții cu care trebuie să cureți vasele sau cada de baie, de la săpunurile care usucă pielea, dar și de la deficitul de calciu și minerale din organism.

Cum să îți refaci manichiura în doi pași simpli

Dacă oja s-a tocit la marginea unghiilor se vede cu atât mai urât cu cât oja are nuanțe închise. Mâinile tale și manichiura trebuie să arate impecabil la serviciu, la o întâlnire, la o petrecere și pur și simplu pentru plăcerea ta estetică.

Dar nu este indicat să dai un strat de ojă peste unghii pentru a acoperi zonele albe, pentru că se va vedea diferența.

Mai întâi tapotează ușor cu pensula zonele albe și marginea unghiilor, așa cum vezi în clipul nostru. Apoi lasă oja să se usuce foarte bine. Ea acoperă zonele albe și când dai al doilea strat de ojă, nu se mai cunoaște nicio diferență.

Ține cont doar să dai al doilea strat de ojă mai gros și să acoperi uniform suprafața unghiilor.

Așa îți refaci manichiura și mâinile tale arată impecabil.

De ce este bine să folosești lac de protecție

La final, când oja este bine uscată, după aproximativ 15 sau chiar 20 de minute, aplică un strat de lac protector, cu finisaj lucios sau mat, în funcție de preferințe.

Lacul protejează straturile de ojă, manichiura ta rezistă aproape o săptămână, oricât de multe treburi casnice ai avea în fiecare zi, și în plus protejează marginea unghiilor de fisuri.

imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei