Pantofii sau sandalele cu toc încep să fie căutate și purtate mai mult la evenimente și întâlniri deosebite. Mai toate femeile acum aleg pantofii sport în primul rând pentru că sunt foarte comozi.

Pantofii de calitate, cu talpa groasă care absoarbe șocurile, îți protejează nu doar picioarele, ci și coloana vertebrală. Iar în pantofi comozi te simți mai ușoară și nu te mai întorci acasă cu picioarele umflate. Iată și câteva sfaturi de întreținere care te vor ajuta.

Cumpără pantofi cu talpa moale

Indiferent că îi folosești să alergi sau doar să mergi zilnic la serviciu, cumpără pantofi sport cu talpa de calitate, suficient de groasă și de moale pentru a absorbi șocurile. Sunt indicați pantofii care au puncte de presiune de talpă și protejează picioarele la mers pe distanțe lungi.

Pantofii sport cu talpa subțire, rigidă, din materiale plastice îți rănesc tălpile, amplifică șocul atunci când calci pe asfalt și în timp îți deformează mersul și afectează postura coloanei.

Alege pantofii mai largi la vârfuri

Oricât ar fi de comozi pantofii sport, ai grijă să alegi un model mai lat la vârfuri. Și pantofii sport pot fi înguști. Este adevărat că par mai finuți, dar dacă îți presează piciorul în zona degetelor, pot apărea în timp monturi dureroase. Alege un pantof care să se potrivească formei piciorului tău și care să nu te strângă deloc.

Pulverizează alcool sanitar în pantofii sport! Iată de ce

După fiecare purtare, mai ales în zilele calde, te întorci acasă cu pantofii sport puțin transpirați. De aceea, este bine să pulverizezi o cantitate mică de alcool sanitar și să îi lași să se usuce complet înainte de a-i purta dinnou.

În plus, ar fi bine să cumperi pantofi sport care pot fi spălați la mașină, pentru a-i curăța frecvent și pentru a-i igieniza foarte bine la interior.

Băi cu oțet

Seara, de câteva ori pe săptămână, este bine să faci băi calde la picioare cu oțet. Acesta împiedică apariția și răspândirea ciupercilor, combate ciuperca unghiei, catifelează pielea, iar călcâiele tale arată mai fine. În plus, te scapă și de mirosul specific al picioarelor transpirate dacă porți aproape în fiercare zi pantofi sport.

foto: 123rf.com