Folosește sarea de mare granulată, fără coloranți sau alți aditivi, pentru că ea va pătrunde în straturile superficiale ale pielii pentru a îndepărta celulele moarte. Exfoliantul ajută pielea să se regenereze, să producă celule tinere și să arate mai strălucitoare și mai suplă.

Îl poți folosi vara mai ales pentru mâini și picioare, după ce te-ai bronzat și pielea este afectată de razele soarelui, astfel că pare mai aspră. Dacă ai o piele sensibilă și nu suporți sarea, poți folosi zahăr brun granulat, care este mult mai blând și delicat.

Ce ulei să folosești pentru exfoliantul cu sarea de mare

Uleiul de cocos și uleiul de măsline sunt cele mai bune alegeri. Ambele uleiuri au o textură densă, hrănitoare, intră în piele și au proprietăți antiinflamatoare.

În combinație cu sarea, cele două uleiuri ajută la îndepărtarea celulelor moarte și curăță pielea, făcând-o mai fină și mai catifelată.

Folosește și uleiuri esențiale

Pentru orice exfoliant, este bine să folosești și câteva picături de uleiuri esențiale, nu doar pentru că dau un parfum deosebit, ci pentru că au diverse proprietăți benefice pentru piele.

Un ulei esențial bun pentru piele este cel extras din grepfruit, care are un parfum răcoritor și revigorant, este antibacterian și antiseptic și înmoaie pielea. La fel de bune sunt uleiurile esențiale de lămâie, bergamotă sau mușețel.

Iată și rețeta pentru exfoliantul meu preferat

Amestecă o ceșcuță de sare de mare grosieră cu 3 linguri mari de ulei de cocos și adaugă 8 picături de ulei esențial.

Folosește acest scrub pentru picioare și pentru mâini la interval de cel puțin o săptămână, când simți că pielea ta a devenit mai aspră și are nevoie de exfoliere. Este indicat să îl păstrezi la frigider și să nu faci cantități prea mari, ci doar atât cât să folosești exfoliantul timp de o lună.

foto: 123rf.com