Unghiile frumoase nu trebuie să aibă cuticule uscate. Dar temperaturile scăzute, săpunul de mâini, detergentul de vase și apa le usucă și devin inestetice.

Cuticulele trebuie să fie moi și ușor de curățat doar cu vârful pilei. Nu se mai recomandă azi să le tai cu foarfeca, deoarece cresc mai mult deasupra unghiilor și manicura ta arată tot mai neîngrijită.

Iată cum să faci singură o cremă eficientă pentru cuticule, să fie cât mai hidratate și moi și ușor de îndepărtat.

Ingrediente emoliente pentru cuticule uscate

Iată ce îți trebuie să îți prepari singură crema pentru cuticule. Ingredientele se găsesc în magazinele cu produse naturiste și sunt la îndemâna tuturor.

  • Vaselină
  • Ceară naturală de albine
  • Ulei esențial de caise
  • Ulei esențial de lavandă

Cum să pregătești crema

Folosește un bol de sticlă termorezistentă pe care îl speli bine cu apă și detergent și îl dezinfectezi cu alcool sanitar.

Pune în bol o linguriță de boabe de ceară de albine și jumătate de linguriță de vaselină. Pune bolul deasupra unui ibric cu apă clocotită și amestecă ușor cu o linguriță dezinfectată pentru a se topi și omogeniza cele două ingrediente.

Pune bolul deoparte, adaugă câte 10 picături de ulei esențial de caise și apoi 10 picături de ulei de lavandă. Acesta din urmă poate fi înlocuit cu uleiul esențial din arbore de ceai.

Uleiul de caise are rolul de a înmuia cuticulele, împreună cu vaselina, iar lavanda are rol antiinflamator și dezinfectant.

Toarnă apoi crema lichidă, cât este caldă, într-o cutiuță bine spălată și folosește-o de două, trei pe săptămână pentru a masa unghiile.

foto: 123rf.com