Esență de vanilie de calitate, din ingrediente naturale, se găsește mai greu și este mai scumpă. Dar își poți face singură și poți face o cantitate mai mare, pe care să o păstrezi câțiva ani. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 300 ml de votcă
  • 300 ml de rom de calitate
  • 300 ml tequila
  • Păstăi de vanilie uscate

Trei metode rapide să faci esență de vanilie

  1. Pune o păstaie de vanilie într-o sticlă cu 300 ml de votcă. Închide sticla ermetic și lasă păstaia se infuzeze în alcool timp de o săptămână. Agită ușor din când în când.
  2. Crestează 3 păstăi de vanilie și pune-le într-un borcan cu 300 ml de rom bun, de culoare brună. Închide borcanul ermetic și lasă vanilia să se înmoaie bine în rom timp de 5 zile.
  3. Încălzește la foc potrivit 300 ml de tequila și toarnă alcoolul fierbinte peste câteva păstăi de vanilie rupte în bucăți mici. Închide ermetic borcanul și lasă soluția să infuzeze timp de o săptămână. Agită bine din când în când.

O metodă veche pentru a extrage esența de vanilie

Pentru a obține esență de vanilie foarte aromată, folosește tot votcă, dar trebuie să aștepți 30 de zile.

Crestează 4 păstăi de vanilie și apoi taie-le în bucăți mai mici. Pune-le într-o sticlă cu 300 ml de votcă, închide ermetic sticla și pune-o într-un loc întunecos. Agită din când în când și așteaptă 30 de zile până o deschizi prima dată.

Esența de vanilie obținută astfel, deși te costă mai mult deoarece alcoolul de bună calitate este mai scump, te ține câțiva ani. Cu cât alcoolul este mai tare, cu atât este mai parfumată și folosești mai puțină la aluaturi și cremele pentru prăjituri.

Pentru un parfum deosebit, folosește păstăi de vanilie din diverse surse, din Madagascar, Indonezia sau Tahiti.

sursa foto: 123rf.com