CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Principalul ingredient pentru un gel dezinfectant pentru mâini este alcoolul medicinal de 60 de grade, recomandă prof. Miryam Wahrman, bacteriolog în cadrul universității ”William Patterson” din Marea Britanie.

Este foarte important ca alcoolul să aibă cel puțin 60 de grade pentru a ucide cea mai mare parte a bacteriilor și microbilor care se adună pe mâinile noastre din diverse locuri. Dacă folosești un alcool mai slab, eficiența acestui gel dezinfectant scade și ea, subliniază prof. Wahrman, pentru www.express.co.uk

Așadar, iată cum poți face singură un gel antibacterian pentru mâini, pe care să îl folosești când nu ai acces la apă și săpun. Trebuie doar să cumperi mai multe flacoane de plastic de mici dimensiuni pentru a-l lua cu tine în poșetă când pleci de acasă.

Ingredientele de care ai nevoie

  • Alcool sanitar sau votkă de 60 de grade
  • Gel de aloe vera
  • Uleiuri esențiale de citrice sau mentă

Ce proporții trebuie să respecți pentru un gel dezinfectant eficient

Indiferent de flaconul pe care îl folosești, trebuie să torni 2/3 alcool și 1/3 gel de aloe vera. Mai poți adăuga 8 – 10 picături de ulei esențial de citrice, mentă, arbore de ceai sau lavandă.

Uleiul esențial se folosește pentru parfum, iar aloe vera pentru a proteja pielea care va fi destul de uscată folosind acest gel dezinfectant pe bază de alcool.

Ai grijă să folosești și o cremă emolientă la sfârșitul zilei, pentru a ajuta pielea să se refacă, deoarece alcoolul poate provoca usturime și mici iritații.

Citește și:

Citește mai multe despre metodele de prevenire față de coronavirus.

sursa foto: 123rf.com