Protejată cu o cremă de protecție solară, pielea va rămâne hidratată, elastică și tânără mai mult timp. Ai grijă să nu te arzi când mergi la plajă și protejează-te chiar și atunci când ieși la o plimbare în oraș.
Dar nu abuza de cremele sintetice din comerț, care abundă în substanțe toxice pentru piele. Efectul nu se vede acum și nici peste un an. Dar în timp, soarele și cremele de protecție nepotrivite vor ataca pielea, vei face mai repede riduri, vei căpăta pete negre inestice și riști să te îmbolnăvești și de cancer.
Iată cum te poți proteja cel mai bine folosind o cremă făcută în casă din produse naturale.
Ce ingrediente îți trebuie pentru o cremă de protecție solară
- ½ ceșcuță de ulei de migdale
- ¼ ceșcuță de ulei de cocos
- ¼ ceșcuță de ceară naturală de albine
- 2 linguri oxid de zinc
- 1 linguriță de ulei din semințe de morcovi
- 2 linguri de unt de Shea
- Câteva picături de ulei esențial parfumat
Toate ingredientele de mai sus se găsesc în magazinele naturiste. Chiar dacă te costă inițial mai mult să le cumperi pe toate, decât să dai 20 sau 30 de lei pe o loțiune de protecție din comerț, cu ele poți face de mai multe ori cremă de protecție solară, astfel încât le vei folosi toată vara.
Oxidul de zinc este o pudră albă inodoră, foarte fină, folosită în industria cosmetică pentru proprietățile ei benefice pielii. Reduce iritațiile, calmează roșeața, cambate bacteriile și ciupercile și acționează ca un filtru UV protejând pielea de razele soarelui.
Citește și: Cele mai bune creme de protecție solară sub 100 de lei
Cum să faci crema
Pune toate ingredientele într-un bol curat de sticlă, cu excepția oxidului de zinc.
Pune bolul la bain-marie până se omogeanizează uleiurile și ceara. Amestecă ușor să obții o cremă fluidă.
Stinge focul și adaugă oxidul de zinc, amestecând până când este bine încorporat în noua ta loțiune de protecție solară.
Ține minte că această loțiune nu este rezistentă la apă, astfel că trebuie să aplici din nou pe piele după ce ieși din piscină pentru a fi protejată.
Păstrează crema într-un borcănel de sticlă la frigider.
sursa foto: 123rf.com