CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Dacă îți place să mănânci cât mai multe legume vara, dar nu vrei să te încingi în bucătărie de la aragaz, folosește mai mult cuptorul cu microunde. Așa vei face o porție de dovlecei gustoși minunați. Nu îți mai trebuie decât cașcaval sau brânză de burduf.

Cum să faci dovlecei gustoși rapid

Spală și curăță dovleceii de coajă, apoi taie rondele subțiri.

Dă pe răzătoare puțin cașcaval de bună calitate sau mărunțește o mică porție de brânză de burduf.

Presară puțin cașcaval ras pe rondelele de dovlecei și așază-le pe farfurii rezistente la cuptorul cu microunde. Setează cuptorul la temperatura maximă și lasă dovleceii să se coacă timp de 2 minute.

Cașcavalul se va topi și va forma o crustă pe dovlecei, cu o savoare aparte.

Poți mânca acești dovlecei gustoși fie calzi, fie reci, cu o salată de roșii. La cuptorul cu microunde îi poți găti ușor, în câteva minute, fără să mai aprinzi focul la aragaz în zilele toride de iulie sau august.

Dovleceii, mod de preparare

Dovleceii se găsesc în magazine tot timpul anului, dar cei mai gustoși sunt dovleceii care se culeg vara și îi poți cumpăra proaspeți din piață.

Sunt legume gustoase, dulci, cu o pulpă consistentă, care pot fi gătite în fel și chip. Cubulețele de dovlecei sunt excelente în ciorbele de vară cu legume, pe care le poți mânca reci. Ei dau consistență și savoare supelor cremă. Pot fi gătiți la cuptor în chip de garnitură, alături de vinete, ardei și roșii.

Sunt deosebit de gustoși când îi faci la grătar, presărați doar cu sare. Pot fi prăjiți, după ce i-ai dat prin crustă de ou și făină, dar în acest caz absorb destul de multă grăsime și sunt mai puțin dietetici. Iar, dacă îi pregătești la cuptorul cu microunde, se gătesc imediat, sunt delicioși și nici nu faci căldură în bucătărie.