Uleiul și ingredientele dulci

Unge cu uleiul de gătit capacele și gura borcanelor de miere, dulceață, sirop sau alte alimente lipicioase. Dacă sunt unse, nu se vor mai lipi și îți va fi mai ușor să deschizi borcanele când vrei să consumi conținutul.

Tot uleiul te ajută dacă ai nevoie să măsori ingredientele dulci și lipicioase pentru prăjituri, precum mierea sau siropul de arțar. Unge cu puțin ulei paharul cu care vrei să măsori mierea și va fi mai ușor să o torni, precum și să speli după aceea paharul.

Dai brânza pe răzătoare mai ușor

Unge cu ulei răzătoarea pe care vrei să dai brânză moale și cașcaval foarte gras. Vei vedea că, dacă este unsă cu ulei, vei da mai ușor pe răzătoare brânzeturile grase și o vei spăla fără efort după aceea.

Uleiul de gătit pentru perlele veritabile

Curăță perlele naturale cu o lavetă foarte fină și o picătură de ulei. Perlele sunt de natură organică, iar celelalte soluții clasice de curățat bijuteriile, precum pasta de dinți, oțetul sau alcoolul sanitar, le deteriorează. Uleiul, în schimb, le redă strălucirea și curăță bine depunerile, dar trebuie să folosești foarte puțin.

Folosește ulei pentru un fermoar blocat

Pune o cantitate foarte mică de ulei pe dinții de metal ai fermoarului, dacă acesta merge mai greu sau s-a blocat. Uleiul va face să alunece mai ușor cheița fermoarului.