CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI
Iată câteva dintre utilizările cele mai eficiente pentru elasticele de bani colorate pe care, la început, le foloseam doar ca să legăm pungile cu diverse alimente.

Îți protejează telecomanda

Ți s-a întâmplat și ție să scapi telecomanda pe jos și să zboare cât colo bateriile din interior. Ca să nu se mai întâmple acest lucru, înfășoară o gumă elastică în jurul telecomenzii, deasupra spațiului în care se află bateriile.

Pune semn de carte

Folosește elasticele de bani să pui semn de carte, după ce ai terminat de citit. E mult mai bine decât să îndoi colțul paginii și își protejează cartea!

Benzile elastice te ajută să deschizi borcanele cu filet

Dacă îți alunecă mâna sau nu ai suficientă forță să deschizi un borcan cu filet, pune o gumă elastică în jurul capacului și vei reuși! Guma te ajută să prinzi strângi cu putere capacul și să îl deschizi.

Opritor la ușile dulapurilor

Dacă ai copii mici în casă, este bine să blochezi ușile dulapurilor pentru siguranța lor. Înfășoară o bandă elastică peste mânere și copiii nu mai pot deschide dulapul de unde pot lua obiecte periculoase pentru ei.

Elasticul de bani va împiedica ușa să se închidă în urma copiilor

Elasticul de bani va împiedica ușa să se închidă în urma copiilor

Tot pentru siguranța copiilor mici, este bine să blochezi clanța de la ușă, ca să nu se mai închidă în urma lor. Ușa va rămâne deschisă toată ziua, iar cei mici pot circula liberi prin casă fără să rămână blocați într-o singură cameră.

Deșurubezi mai ușor un șurub

Dacă ai un șurub greu de scos, pune deasupra lui o gumă elastică și apoi apasă cu putere cu vârful șurubelniței. Șurubelnița nu va mai aluneca pe șurub și vei reuși să îl scoți rapid.

Organizează cablurile de sub birou

Dacă s-au adunat prea multe cabluri pe sub birou, încearcă să le strângi cât mai ordonat și, ca să nu se desfacă iar, prinde-le cu benzile elastice colorate.

Sigilează pungile cu alimente

Dacă ai deschis o pungă de cafea, de zahăr, de făină, de alune sau orice alt aliment uscat, o poți sigila foarte simplu cu o bandă elastică, să nu se verse conținutul. Este o idee excelentă mai ales când vrei să ții în poșetă pungile cu biscuiți pentru cei mici sau câteva gustări pentru tine.

Fixează paiul de sticla cu suc

De obicei, bulele din sucul acidulat scot paiul din pahar sau din sticlă și cade pe jos, ceea ce este extrem de neplăcut. Mai ales când beau copiii, iar ei nu sunt atenți să prindă paiul la timp. Soluția cea mai bună este să fixezi paiul de gura sticlei, așa cum poți urmări în filmul de mai sus.

Fixează cerceii cu șurub

Dacă ai o pereche de cercei cu șurub care nu se mai prind bine la ureche, folosește o bucată foarte mică de gumă elastică, să o înfigi pe piciorul cercelului, în spatele șurubului. Cu siguranță nu vei mai pierde cerceii din ureche.

Prinde capacul oalelor

Ca să nu mai cadă de pe oală, capacul poate fi prins de mânere folosind două benzi elastice. Acest mic truc te ajută mai ales când pui oala la fiert și aburul saltă capacul, riscând să cadă pe gresia din bucătărie.

Fixează hainele pe umeraș

Se întâmplă adesea ca rochiile cu bretele fine sau cămășile alunecoase din mătase să cadă de pe umerașe. Dar, dacă prinzi la capetele umerașelor câteva benzi elastice, acestea nu mai au cum să alunece.

imagine: Libertatea pentru femei