Este imposibil să nu atingem barele din tramvai sau din metrou, clanțele și mânerele ușilor din magazine, coșurile de cumpărături și tot felul de obiecte pe care pune mâna atâta lume în spațiile publice. Iar cea mai rapidă soluție să ne igienizăm este dezinfectantul de mâini.

Ne ferim de riscul de infectare cu noul coronavirus, dar uneori mai facem și greșeli când folosim dezinfectantul de mâini. Iată de ce ar trebui să te ferești.

Folosești dezinfectant de mâini făcut în casă, de calitate îndoielnică

Nu orice soluție din apă, săpun, alcool sanitar sau cine știe ce uleiuri antibacteriene este eficientă împotriva unui virus atât de contagios precum coronavirusul.

Acesta nu poate fi distrus decât cu biocide cum este alcoolul concentrat de 60 de grade sau chiar alcoolul izopropilic de 90 de grade.

Dacă îți pregătești singură acasă un dezinfectant pentru mâini, iată una dintre cele mai sigure rețete aici.

Folosești suficient dezinfectant pentru a te igieniza?

După ce ai pus mâna pe diverse obiecte care ar putea fi infectate cu coronavirus, este bine să te igienizezi imediat, înainte de a duce mâna la față. Dar ești sigură că folosești destul dezinfectant?

Nu pune soluție doar cât să acopere palmele. Ai grijă să te cureți bine și între degete, și pe dosul palmelor până la încheieturi. Așa vei fi sigură că riscul de infectare este aproape nul.

Folosești dezinfectantul de mâini în loc de apă și săpun

Cea mai bună soluție să te igienizezi corect este apa caldă și săpunul. Cu apă, cureți foarte bine palmele, spațiile dintre degete și chiar mai sus de încheieturi.

Apa și săpunul sunt cele mai bune soluții și combat mii de germeni, între care și virusuri periculoase precum coronavirus, norovirusul sau Clostridioides difficile, un bacil extrem de periculos care poate cauza diareea și dezhidratare până la deces.

foto: 123rf.com