Tratează juliturile și buzele uscate
Ceara naturală constituie un pansament foarte eficient pentru julituri și zgârieturi superficiale. Spală zona rănită cu apă și săpun, tamponează cu pansamente sterile, apoi aplică un strat foarte subțire de ceară de albine curată. Aceasta va împiedica infecțiile și va ajuta pielea să se vindece mult mai repede.
De asemenea, în combinație cu ulei de cocos și ulei de struguri, ceara naturală se poate folosi pentru buze crăpate, pentru coate și călcâie uscate și crăpate. După câteva aplicări, vei avea pielea catifelată ca de bebeluș.
Ceara de albine pentru mobilă
Unge cu puțină ceară de albine îmbinările la piesele vechi de mobilier care scârțâie. Lustruiește cu ceară obiectele din lemn, mobila, ramele tablourilor sau ramele oglinzilor. Nu este nevoie să faci acest lucru prea des.
Este suficient să dai cu ceară mobila o dată la două, trei luni, într-un strat foarte subțire, și vei observa că nu se mai prăfuiește la fel de ușor. Ceara naturală este excelentă pentru a preveni și parchetul de lemn să scârțâie și astupă foarte bine golurile dintre plăci.
Ceara, folositoare în bucătărie
Dacă vrei să păstrezi mai mult timp cașcavalul în frigider, fără să își schimbe culoarea și gustul, unge-l cu un strat foarte subțire de ceară naturală. Este cea mai bună soluție să păstrezi roțile de cașcaval pentru timp îndelungat.
Tot în bucătărie, dacă ai vase sau obiecte din bronz sau din alamă, este bine să le dai cu ceară de albină pentru a le păstra luciul și pentru a împiedica oxidarea. Ceara este foarte bună și împotriva ruginii, mai ales dacă ai tigăi din metal care ruginesc după ce le speli.
Repară ușile și geamurile înțepenite
Dacă ai prin casă uși sau geamuri care nu se mai închid bine sau care se deschid foarte greu, unge cu ceară rama în locul în care se înțepenește și vor merge mai ușor. Tot ceara de albine este bună să repari și ușile care scârțâie, în loc să folosești ulei, care nu are efect pe termen lung.
Ceara naturală protejează obiectele din piele
Aplică un strat foarte fin de ceară de albine pe obiectele din piele, inclusiv pe cele din piele lăcuită. Pantofii, gențile, cutiile sau alte obiecte de igienă personală îmbrăcate în piele naturală se mențin mult mai bine în timp, dacă le lustruiești măcar o dată pe an cu ceară de albine.
sursa foto: 123rf.com
Vezi şi ce faci dacă te înțeapă o albină – remedii naturale și precauții!