Bananele care s-au înnegrit sunt mai dulci și mai moi. Ele pot înlocui anumite ingrediente din rețete, pot face mai bune unele preparate sau pot fi transformate în măști hrănitoare pentru ten.

Conservă pulpa de banane la congelator

Nu arunca bananele care s-au înnegrit! Îndepărtează coaja pătată, dar pulpa tai-o în bucăți potrivite și pune-o în pungi la congelator, împreună cu alte fructe sau legume să îți faci un smoothie sau o umplutură pentru plăcintele cu fructe.

Scrub pentru piele din bananele care s-au înnegrit

Folosește pulpa foarte bine coaptă de la banane să o amesteci cu zahăr pentru a obține un scrub delicat și natural pentru corp. Bananele conțin ingrediente excelente pentru piele, care o fac mai fină și o hidratează.

Pregătește o mască pentru păr

Iarna, când părul este mai uscat și lipsit de strălucire, o mască pe bază de pulpă de banane face minuni. Zdrobește o banană sau două, în funcție de cât de lung este părul tău, adaugă 2 lingurițe de ulei de argan, 2 lingurițe de miere și o ceașcă de lapte de cocos și amestecă totul la blender. Folosește acest amestec să îți ungi părul după ce îl speli și vei vedea ce efecte benefice are.

Bananele, fertilizator pentru plante

Bananele înnegrite sunt bine coapte și bune pentru plantele tale, chiar dacă tu nu le mai mănânci. Curăță-le de coajă, taie-le în bucăți și pune-le într-un borcan mare cu apă. Lasă-le la macerat 2 zile, apoi strecoară apa și udă florile de apartament cu ea. Bananele coapte conțin o mulțime de minerale benefice plantelor tale, de la potasiu, sodiu și magneziu, la zaharuri.

Folosește bananele înnegrite în loc de ouă

Sunt multe rețete de dulciuri sau aluaturi simple care necesită un singur ou. Dar, dacă se întâmplă să nu ai ouă în casă, îl poți înlocui cu o banană foarte bine coaptă. Trebuie doar să o pasezi foarte fin.  

foto: 123rf.com