CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cum să folosești apa oxigenată pentru plante

De cele mai multe ori plantele din ghivece au de suferit când le uzi prea des și rădăcinile lor încep să putrezească sau, din contră, când le uzi prea rar și se usucă.

Dacă vezi că frunzele se îngălbenesc și pământul mustește de apă, scoate planta din ghiveciul respectiv și verifică rădăcinile. Taie orice rădăcină care a putrezit, îndepărtează firele moi și jilave, astfel încât să rămâi doar cu rădăcini curate și sănătoase.

Pregătește un ghiveci cu pământ bun, uscat și reavăn, așa cum îl găsești în pachetele speciale cu pământ fertil pentru flori.

Amestecă bobițe de perlit, să dreneze bine apa pe viitor, și sapă bine pământul în care vei planta floarea bolnavă.

Lasă planta câteva ore afară să se usuce cât mai bine, apoi diluează apa oxigenată cu trei părți de apă și pulverizează pe rădăcini.

Ce beneficii are apa oxigenată pentru plantele ofilite

Dacă mucegaiul a început să atace rădăcinile, când folosești apa oxigenată aceasta combate mucegaiul, distruge bacteriile și ciupercile, dar nu atacă și rădăcinile sănătoase.

Este bine să lași câteva ore rădăcinile în aer liber să se usuce și apoi să replantezi planta în pământul nou pregătit. Nu uda imediat!

Pune ghiveciul undeva la umbră și așteaptă până a doua zi să uzi cu o cantitate foarte mică de apă.

Cu această metodă, ai cele mai multe șanse să salvezi o plantă care a început să se ofilească din cauza rădăcinilor mucegăite.

foto: Shutterstock