Încearcă să faci unt de arahide singură și vei vedea cât este de simplu. Nu îți trebuie decât arahide de bună calitate, crude, cu un miros plăcut și proaspăt. Ai grijă să nu folosești niciodată arahide care arată prea uscate sau care au un iz rânced. Untul de arahide va căpăta un gust neplăcut și se va strica repede.

Ce ai nevoie ca să faci unt de arahide

Principalul ingredient sunt arahidele. Alege arahide crude, decojite, cu miros plăcut. Apoi coace-le puțin în cuptor, pe hârtie de copt, timp de 5 – 8 minute, să capete o aromă plăcută de nuci coapte.

După ce s-au copt, pune arahidele calde la mixer și mixează bine timp de un minut sau două. Oprește mixerul pentru a aduna de pe marginile vasului bucățelele mai mari de arahide.

Pornește din nou mixerul și mixează bine câteva minute pentru a obține o cremă omogenă.

În acest stadiu se adaugă ½ linguriță de sare, 1 linguriță sau 2 de ulei de arahide și 2 lingurițe de miere.

După ce faci unt de arahide și obții o cremă omogenă, se păstrează la frigider într-un borcan de sticlă.

Ce arome poți adăuga la untul de arahide făcut în casă

Mierea dă un gust dulce untului de arahide care este fad. Dar, pe lângă miere, mai poți folosi și alte arome:

  • Scorțișoară
  • Un strop de nucșoară
  • Vanilie
  • Cacao
  • Fulgi de ciocolată neagră

Cu aceste arome, vei reuși să faci unt de arahide foarte gustos și nu vei mai cumpăra niciodată din comerț. Vei obține un produs de o calitate mult mai bună, pe gustul tău și al copiilor, la un preț mai mult decât acceptabil.