Pregătește un vin tonic pentru familie și pentru musafiri la masa de Paște! Un pahar mic de vin tonic ușurează digestia, dacă este băut înainte de masă sau înainte de a servi friptura de miel. Aromat cu ierburi, ușor acidulat și parfumat, un vin tonic merge de minune să impresionezi musafirii la mesele de sărbători.

Ingredientele necesare

1 litru de vin roșu sau alb sec

10 stafide mari

1 crenguță de busuioc

1 crenguță de rozmarin

1 baton de scorțișoară

1 ceșcuță de oțet de mere

2 linguri mari de miere

Mod de preparare. Cum să faci un vin tonic acidulat și aromat

Cumpără un vin roșu sau alb sec, dar de bună calitate, eventual un vin de buturugă, de la țară, fără adaosuri de zahăr și alte chimicale.

Toarnă vinul într-un ibric de inox, adaugă mierea și pune-l pe foc. Când vinul se încălzește, dar fără să fie fierbinte, se adaugă oțetul de mere și se mai lasă pe foc încă un minut.

Se oprește focul, deoarece vinul nu trebuie deloc să fiarbă, doar să se încălzeasă. Se toarnă vinul într-o sticlă din sticlă maro sau verde, să nu pătrundă lumina prin ea. Se adaugă stafidele, una câte una, o crenguță mică de busuioc, o crenguță mică de rozmarin, un baton subțire de scorțișoară.

Se pune dopul la sticlă și se lasă să fermenteze ușor timp de 5 zile. Apoi se strecoară și se servește rece sau la temperatura camerei înainte de masă.

Este un vin tonic care te ajută să te înviorezi și stimulează digestia. Este excelent înainte de mesele copioase de Sărbători, dar poate fi consumat și în perioadele în care te simți mai obosită și lipsită de putere.