Încearcă să faci singură acasă un șampon pentru câinele tău folosind ingrediente organice, simple și ieftine. Nu este deloc complicat și este mult mai indicat să folosești un șampon cât mai delicat cu pielea și blănița micului patruped.

Șampon pentru câinele tău. Ingredientele necesare

  • 250 ml apă fiartă și răcită
  • 1 ceașcă de săpun castille
  • 1 ceașcă de oțet de mere
  • 1/3 ceașcă de glicerină
  • 2 linguri de gel din aloe vera

Cum se pregătește șamponul

Toate ingredientele se amestecă bine până când se dizolvă și se toarnă într-o sticlă curată și igienizată cu apă fiartă.

Șamponul acesta conține gel de aloe vera care calmează mâncărimea și glicerină care ajută pielea să se mențină hidratată. Ambele soluții previn uscăciunea pielii, descuamarea, iritațiile și mâncărimea. Pielea va fi bine îngrijită și se va echilibra cantitatea de sebum.

Cât de des poți spăla câinele!

Medicii veterinari recomandă câte o baie din când în când, ba chiar mai des vara, când micul patruped iese mult timp pe afară și se joacă prin iarbă sau prin nisip.

Dacă este necesar și știi că se murdărește foarte des pe afară, câinele poate face baie și de 2 ori pe săptămână. Ideal ar fi să menții blănița scurtă și curată în perioadele foarte călduroase, când micul tău prieten petrece mai mult timp pe afară cu tine.

foto: Shutterstock