CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru să vezi ce simplu este să faci zahărul colorat de care ai nevoie pentru a decora diverse prăjituri, torturi, înghețate sau creme dulci.

Cel mai bun colorat pentru zahărul colorat făcut în casă

La început, am încercat cu un colorant alimentar lichid, dar acesta a umezit prea mult zahărul și a trebuit să aștept să se usuce pe hârtie de copt. Cu toate acestea, zahărul meu colorat era cam lipicios și nu am reușit să decorez cu el prea bine frișca.

Apoi, am încercat colorantul alimentar sub formă de gel și pe acesta îl recomand. Nu umezește zahărul și colorează uniform cristalele de zahăr. Trebuie doar să ai răbdare să îl amesteci bine cu o linguriță.

Folosește cantități mici de zahăr, așa cum vezi și în clipul nostru de mai sus, pentru a merge treaba mai ușor. Și adaugă picături din gelul colorat în funcție de intensitatea culorii pe care o dorești.

Cum să folosești zahărul colorat acasă

După ce ai colorat cantitatea de zahăr de care ai nevoie, acesta poate fi folosit pentru a decora frișca de pe tort sau înghețata de casă. De asemenea, poți folosi zahărul colorat pentru a obține creme de prăjituri mult mai apetisante.

Cu zahărul colorat poți decora prăjiturile, clătitele calde, budinca, feliile de plăcintă sau salata de fructe. Copiilor le va plăcea foarte mult să se joace cu acest zahăr colorat delicios.

De asemenea, poți adăuga câteva picături de esență de portocale sau esență de vanilie pentru a obține un zahăr colorat și parfumat.

imagine: Adina Zamfir/ Libertatea pentru femei