Iată cum poți să faci singură, din ingrediente ieftine și simple, un dezinfectant eficient atât pentru bucătărie, cât și pentru baie. Îl poți folosi pe orice suprafață, pentru că miroase excelent, distruge peste 80% dintre bacterii și microbi și nu pătează. Iar ceea ce este cel mai important, nu faci alergie la parfumul lui sau la substanțele pe care le conține.

Rețeta cum nu se poate mai simplă!

Ai nevoie doar de trei ingrediente: apă plată, suc proaspăt de lămâie și apă oxigenată. Trebuie doar să ții cont ca apa oxigenată să fie în termen de valabilitate, deoarece aceasta expiră destul de repede după ce a fost deschisă sticla.

Folosește un recipient de culoare închisă, maroniu, verde sau roșu, care să aibă pulverizator. Este importantă culoarea închisă pentru a păstra mai bine proprietățile apei oxigenate și ale sucului de lămâie.

Iată cum să faci soluția:

  • 2 căni de apă
  • un sfert de cană de zeamă de lămâie
  • o cană de apă oxigenată

Un dezinfectant eficient pentru orice

Fie că vrei să dezinfectezi gresia și faianța, să cureți parchetul laminat sau obiectele sanitare, pulverizează soluția pe bază de apă oxigenată și șterge apoi cu o lavetă uscată. Soluția distruge o bună parte din microbii din baie și din bucătărie, albește obiectele sanitare și lasă în urma ei un parfum proaspăt de lămâie.

O poți folosi și pe covoare, și pe mobilă, și pe jucăriile copilului, pe biroul unde își face lecțiile sau pe vasele din care mănâncă animalele de companie.

Este un dezinfectant eficient care nu are nicio contraindicație.