Iată cum să faci singură o loțiune după plajă pentru hidratarea și îngrijirea pielii. Chiar dacă folosești tot felul de creme de protecție solară din comerț, care mai conțin și substanțe chimice iritante, după plajă este mult mai indicat să folosești o cremă făcută doar din ingrediente naturale și delicate cu pielea ta. Le poți cumpăra din farmaciile cu produse naturiste și le poți folosi toată vara să faci loțiuni hrănitoare pentru pielea bronzată.

Ingredientele de care ai nevoie

  • Gel de aloe vera natural (fără alte ingrediente chimice) – 3 lingurițe
  • Ulei de măsline – 1 linguriță
  • Unt de cacao – 2 lingurițe
  • Ulei esențial de mentă – 5 picături
  • Ulei esențial de ceai verde – 5 picături
  • Ulei esențial de neroli – 5 picături

Cum să pregătești simplu o loțiune după plajă

Pregătește un borcănel de sticlă, care are capac, pentru loțiunea după plajă. Dezinfectează borcănelul cu alcool sanitar și așteaptă un minut să se evapore. Apoi pune borcănelul la bain-marie și lasă untul de cacao să se topească ușor.

Adaugă apoi toate celelalte ingrediente și amestecă folosind un linguriță din inox dezinfectată și ea cu alcool sanitar.

Amestecul se ține la bain-marie doar un minut sau două, atât cât este nevoie pentru a fi omogenizat. Ingredientele nu trebuie să se încălzească prea mult, deoarece își pierd aroma și o parte din prorietățile lor vindecătoare.

Cele 3 uleiuri esențiale menționate mai sus sunt recoamandate pentru pielea bronzată, calmează iritațiile de la arsurile solare și ajută pielea să rămână hidratată după duș și să se vindece mai repede.

sursa foto: 123rf.com