Poți să faci singură mărțișoare tradiționale, având la capete un ciucuraș alb și unul roșu, să le oferi copiilor sau prietenelor tale. Pe cât sunt de simple, pe atât sunt de elegante și atrăgătoare.

În Moldova, unde acest model predomina în secolele trecute, femeile îndemânatice foloseau fire foarte subțiri de mătase și realizau cu ele diverse modele de ciucurași, unele mai simple, altele mai complexe.

Dar semnificația lor este aceeași, albul reprezintă zăpada și iarna care se duce, iar roșul, căldura și energia naturii care renaște la început de primăvară.

Cum să faci singură mărțișoare cu ciucurași

Folosește fire de lână, de mătase sau de bumbac, albe și roșii.

Petrece un fir subțire de mărțișor printre dinții furculiței, ca în imaginea de mai jos, și înfășoară pe furculiță firul de lână.

Cu cât înfășori mai mult fir pe dinții furculiței, cu atât ciucurașul va ieși mai rontund și mai bogat.

După ce ai înfășurat lâna, leagă cu firul de mărțișor și fă un nod cât mai bine strâns, apoi scoate firele de pe furculiță și taie-le la capete.

Răsfiră firele, să ia forma unui ciucure rotund, și taie ațele prea lungi.

Fă singură un ciucure alb și unul roșu și prinde-le la capetele unui fir clasic de mărțișor. Prietenele tale vor fi încântate să îl poarte în piept, știind că este făcut chiar de tine!

Dacă îți plac mărțișoarele tradiționale, urmărește link-ul și vezi cum să faci mărțișoare – păpușă!

sursa foto: 123rf.com/Libertatea pentru femei