Laptele de migdale este de preferat pentru un milkshake sănătos, cu foarte puține calorii. Îl poți folosi și pentru un desert din orez sau pentru budincă. Este gustos, este mult mai ușor de asimilat decât laptele de vacă și are o mulțime de beneficii pentru organism.

Dar trebuie să fii foarte atentă ce lapte de migdale cumperi din comerț. Ai grijă să alegi un lapte din culturi organice, să nu aibă prea mult zahăr adăugat sau arome artificiale. Dar, dacă nu găsești un produs pe placul tău, poți să faci și singură laptele de migdale. Nu este deloc greu.

Ce ai nevoie pentru laptele de migdale

150 g migdale de calitate

350 ml de apă minerală plată

Un blender

Cum se prepară acasă laptele din migdale crude

Migdalele se lasă la înmuiat în apa plată minimum 8 ore sau peste noapte. A doua zi, fiecare migdală trebuie curățată complet de coajă. Fiind deja înmuiată, procesul nu ar trebui să fie prea migălos.

Dacă se curăță greu, poți cufunda migdalele înmuiate în apă clocotită timp de un minut și coaja se va desface și mai repede.

Migdalele bine curățate se pun în blender, unde se mărunțesc foarte fin. Se adaugă o cană din apa plata în care au stat la înmuiat și se amestecă din nou la blender, să devină o compoziție omogenă. La final, se pune toată apa cu migdalele într-un bol și se strecoară printr-o sită în care pui și o bucată fină de tifon. Astfel vei obține laptele de migdale la care poți adăuga puțină miere sau zahăr, în funcție și de modul în care îl vei folosi ulterior.

Pulpa rămasă, bine stoarsă de lapte, poate fi folosită la prăjituri, la biscuiți, la creme delicioase amestecată cu ciocolată.

Laptele de migdale se păstrează la frigider și se consumă în decurs de 3 – 4 zile!